Firma clujeană CoSoSys, achiziționată de dezvoltatorul de soluții de securitate Astaro

Astaro, unul dintre dezvoltatorii de vârf din Europa de software pentru managementul centralizat al securității (Unified Threat Management), a cumparat CoSoSys și va integra tehnologia de securizare a datelor și a dispozitivelor portabile a firmei clujene în soluțiile sale de securitate.

CoSoSys, dezvoltatorul clujean de software de securitate pentru prevenirea pierderilor de date și protejarea dispozitivelor portabile, anunță achiziționarea sa de către Astaro, unul dintre dezvoltatorii de top din Europa de soluții pentru managementul centralizat al securității (Unified Threat Management). Astaro va prelua atât tehnologia și produsele CoSoSys, cât și întreaga echipă a companiei.

În paralel cu continuarea planurilor de a lansa noi produse și soluții și a le îmbunătăți pe cele existente, cele două companii vor colabora să integreze soluțiile de securizare a dispozitivelor portabile și a porturilor și de prevenire a pierderilor de date oferite de CoSoSys în soluția de management centralizat al securității a dezvoltatorului german Astaro, oferind astfel un nivel de securitate mai ridicat și mai complex decât al oricărui alt produs ce există în acest moment pe piață.

CoSoSys are o echipă extrem de talentată și un portofoliu de produse impresionant, focalizat pe managementul și securizarea utilizării dispozitivelor portabile în companii”, a declarat Jan Hichert, CEO al Astaro. “Spre deosebire de alte produse existente acum pe piață, soluția lor de securitate a datelor este ușor de folosit, centralizată și oferă o protecție complexă la nivelul porturilor și al rețelelor. Faptul că s-au axat atât pe platforme Windows, cât și Mac, ne oferă posibilități interesante de a extinde soluția de securitate pe care le-o oferim clienților. Suntem foarte fericiți să le urăm bun venit în echipa Astaro.”

Suntem mândri să colaborăm cu una dintre cele mai experimentate și pasionate echipe din Europa din domeniul securității rețelelor pentru a dezvolta tehnologii ce vor fi folosite zi de zi de mii de companii”, a spus Roman Foeckl, Director General CoSoSys. “Cumpărarea de către Astaro reprezintă o recunoaștere a calității și inovaței ce definesc soluțiile noastre. Suntem cu toții nerăbdători ca, alături de Astaro, să continuăm să inovăm și să dezvoltăm produse software care să răspundă provocărilor în permanentă evoluție din segmentul protecției datelor.”

Achiziția companiei clujene de către Astaro completează un an 2010 de succes pentru CoSoSys. Compania a lansat de curând Endpoint Protector Hardware Appliance, prima soluție la cheie din lume care protejează datele și dispozitivele portabile pentru platformele Windows și Mac. La numai două luni după lansare, soluția a fost recunoscută drept produs software de top în domeniul securității datelor, porturilor și rețelelor de către Info Security Products Guide. În plus, în 2010 CoSoSys a continuat dezvoltarea și îmbunătățirea soluției sale Web, My Endpoint Protector, o altă premieră mondială la momentul lansării, aceasta fiind prima soluție de securitate din lume oferită în sistem software-as-a-service (SaaS).

Despre CoSoSys

Compania CoSoSys este specializata în dezvoltarea de software pentru securizarea retelelor si pentru îmbunatatirea dispozitivelor de stocare portabile. Portofoliul aplicatiilor include functii de la protejarea prin parola si sincronizarea datelor, pâna la împiedicarea accesului neautorizat la dispozitivele periferice atasate calculatoarelor. Distribuirea produselor CoSoSys se face la nivel global prin fabricantii de hardware de talie mondiala, dar si direct catre utilizatorii finali prin magazinul electronic disponibil pe http://www.CoSoSys.com si http://www.EndpointProtector.com. Compania CoSoSys se bucura de o crestere continua a numarului de utilizatori la nivel mondial. Aceasta are sediul în Cluj-Napoca, România, si are reprezentanti de vânzari în Statele Unite si Germania.

Despre Astaro

Astaro ofera cele mai complexe si usor de folosit solutii de securitate disponibile pe piata. Produsele sale premiate ofera protectie de ultima generatie si cel mai redus cost total. Gama de software, hardware si appliance-uri virtuale le ofera utilizatorilor flexibilitatea de a se adapta la diverse scenarii de lucru. Distribuite de o retea mondiala în continua crestere de peste 2500 de parteneri, produsele Astaro protejeaza peste 100.000 de retele din 60 de tari. Cu sediul în Karlsruhe, Germania, Astaro ofera posibilitatea descarcarii gratuite a produselor sale pe www.astaro.com.

Sursa: CoSoSys

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *