Workshop-uri interactive la Programatica 2010

Programatica 2010, prima conferință din România dedicată mediilor de programare, aduce participanților o suită de workshop-uri interactive pentru informare, testare și generare de dezbateri pe marginea diferitelor platforme de dezvoltare. Evenimentul organizat de către Agora Group va avea loc pe 26 noiembrie 2010, la Hotel Intercontinental, București.

În cadrul conferinței vor avea loc, în paralel, 5 workshop-uri interactive legate de tematici de prim interes pentru mediul dezvoltatorilor în ziua de astăzi. Astfel, reprezentanții WordPress, Magento, Drupal, Open Agile și Zitec vor avea ocazia să prezinte audienței tehnici de implementare, beneficii și soluții up-to-date pentru problemele actuale ale programatorilor.
                        
Workshop-ul Magento se va axa pe dezvoltarea de widget-uri și module, crearea unui layout și implementarea soft-ului pentru realizarea de site-uri de comerț online. Workshop-ul WordPress va supune discuției hosting-ul gratuit, Web Application Gallery și WordPress în cloud. Workshop-ul Open Agile se va concentra pe Test Driven Development (TDD) ca o tehnică de programare multivalentă, având scopul de a introduce această practică și de a o exersa câteva ore.
                     
Wokshop-ul Drupal va sublinia beneficiile aduse de către Drupal 7 – o platformă pentru Web 3.0: Semantic web și RDF, scalabilitate și performanță, extensibilitate pentru orice tip de conținut prin Fields, iar Workshop-ul PHP – Zend Framework, susținut de către compania Zitec, va prezenta modalitățile de construire a unui serviciu RESTful, Unit testing și procese integrate de deployment. În plus, compania Zitec va prezenta programul de Internship Drupal la Zitec.
                         
În cadrul conferinței Programatica 2010 vor fi prezentate și dezbătute noutăți legate de platformele Java, .NET, IBM Rational, metodologii și procese de dezvoltare Agile, cloud computing, soluții mobile, WEB, PHP, drepturi de proprietate și modele de licențiere. Reprezentanți ai companiilor Oracle România, IBM România, Microsoft România, Cubrid, Zitec, RONUA.RO vor susține prezentări pe parcursul evenimentului, punctând ultimele noutăți, strategiile și direcțiile de evoluție ale diferitelor platforme de dezvoltare.
                        
Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media: Osn.ro, PHP România, ITStiri.ro, Joobs, Java România, World IT, Lucrez in IT, TehnoPOL, IT Trends, Digital Trends, Agora News, PR Wave, PR Wave Directory, Medialook și Smart FM. Alți parteneri: BVMW, ARIES, ANIS, Byblos, iNES, DigiSign.