VentureConnect lansează seria de întâlniri Venture Mentoring

VentureConnect, program dedicat antreprenorilor din zona IT, tehnologie şi on-line, lansează seria de întâlniri lunare Venture Mentoring. În fiecare lună, un mentor VentureConnect se va întâlni cu antreprenorii care au nevoie de răspunsuri şi soluţii la problemele de business pe care le întâmpină. Radu Georgescu, Chairman GECAD Group, va participa la prima întâlnire din seria Venture Mentoring programată pentru  joi, 29 martie, începând cu ora 15.00.  

Proiectul a luat naştere din dorinţa de a susţine pe durata întregului an comunitatea antreprenorială românească şi de a veni cu răspunsuri concrete la problemelor de business punctate de participanţi. În fiecare lună, antreprenorii îşi pot prezenta proiectul precum şi problemele întâmpinate, primind sfaturi reale în vederea dezvoltării sustenabile a afacerii.  

”Considerăm ca este o evoluţie normală – VentureConnect a fost de la bun început un program gândit pentru creşterea şi educarea mediului antreprenorial românesc, iar Venture Mentoring este soluţia prin care venim în sprijinul start-up-urilor care au nevoie de consultanţă directă şi imediată. Spre deosebire de VentureConnect unde companiile vin să îşi expună afacerea în faţa investitorilor şi să caute finanţare, Venture Mentoring dorim să fie o serie de sesiuni în care să disecăm afaceri ce vor participa mai devreme sau mai târziu la VentureConnect. Vrem să canalizăm tinerele start-up-uri către afaceri scalabile, profitabile care să atragă investitori din România sau din afară”, spune Radu Georgescu, Founder & Chairman GECAD Group.  

Fiecare întâlnire Venture Mentoring este moderată de un membru al board-ului VentureConnect, având o structură şi tematică proprie, în acord cu specialitatea mentorului. În acest fel, toţi cei care au nelămuriri şi probleme în dezvoltarea proiectelor lor se pot înscrie pentru o întâlnire cu caracter educativ şi în acelaşi timp într-un mediul plăcut şi degajat. 

Prima întâlnire îşi propune să aducă în discuţie subiecte de interes pentru startup-uri, printre care: structurarea afacerii, strategie, acționariat, Board of Directors și importanța lui, eCommerce, Internet, software, produsul dezvoltat, piaţa căreia i se adresează şi care este procesul de finanţare, precum şi modelul de finanţare.  În acest fel, antreprenorii care doresc să discute deschis despre dezvoltarea afacerilor proprii pot veni cu întrebări concrete la întâlnirile Venture Mentoring și vor beneficia de consilierea şi sprijinul reprezentanţilor VentureConnect, dar mai ales de experiența incontestabilă a mentorilor. 

Prima ediţie are loc pe 29 martie, începând cu ora 15.00, înscrierile realizându-se pe website-ul evenimentului: www.ventureconnect.ro, sectiunea evenimente.  Taxa de participare este de 100 RON.

VentureConnect a fost lansat in 2010 de către Ana Maria Andronic (Senior Associate la Biriş Goran) şi Daniel Vişoiu (Partener la Biriș Goran), împreună cu un grup de antreprenori IT/on-line binecunoscuţi precum Marius Ghenea (antreprenor şi business-angel), Radu Georgescu (Chairman Gecad Group), Orlando Nicoară (Director General Mediafax Group şi antreprenor on-line), Péter Barta (Director Executiv al Fundației Post-Privatizare) şi Dragoş Rouă (antreprenor on-line).

 

Etichete: