Startup Challenge – o nouă competiție pentru antreprenorii aflați la început de drum

Wembrio lansează în cadrul conferinței regionale HTW 2010 din București 3-4 Noiembrie, o nouă competiție pentru antreprenorii aflați la început de drum: Startup Challenge.

Startup Challenge se adresează startupurilor de pretutindeni, în special celor din Europa de Est, celor cu o idee viabilă de business online și cu potențialul necesar pentru a duce la îndeplinire această idee. Inscrierile se fac până la data de 10 octombrie 2010 pe siteul oficial al conferinței: www.how-to-web.net. Scopul competiției Startup Challenge este de a găsi cele mai interesante business-uri aflate la început de drum și a le ajuta pe acestea să devină cunoscute și să se bucure de sprijin din partea investitorilor și antreprenorilor deja cunoscuți.

Pentru a se înscrie, stratup-urile trebuie:
• să aibă mai puțin de 2 ani de activitate
• să targeteze piața internațională, globală;
• să nu fi primit nicio investiție de la o firma de VC (Venture Capital) până în momentul participării la Startup Challenge.

Startup Challenge cuprinde două etape:
1. O primă etapă eliminatorie – după înscrierea pe website – juriul va alege 6 startup-uri conform criteriilor prezentate pe site: mărimea pieței, potențial, soluțiille pe care le propun, tehnologia folosită, modelul de business, etc. Cele 6 startupuri finaliste vor avea șansa să se prezinte în cadrul conferinței regionale HTW’10 cu un stand de prezentare a businessului, să interacționeze direct și să primească sfaturi de la juriu, să își prezinte idea de business către cei 500 de participanți și 20 de speakeri internaționali direct pe scena principală a evenimentului.

2. In final, la sfârșitul celei de-a doua zile a conferinței HTW, juriul va alege 3 startup-uri câștigătoare care vor beneficia de promovare pe siteul oficial HTW cât și pe Social Media, și bineînțeles vor primi și un premiul semnificativ.

Juriul este compus din specialiști și oameni cu experință în domeniu, cu o activitate intensă în acest gen de competiții: Katy Turner (Eden Ventures), Vlad Stan (Seedmoney), Vladimir Oane (UberVu), Raluca Georgescu (Wembrio), Alexandre Almajeanu (Gentica), Călin Fusu (Neogen).

Despre HTW’10: Cel mai mare eveniment de antreprenoriat și tehnologie web din Europa de Est va fi organizată între 3-4 noiembrie 2010 la Hotel Intercontinental în București .

Printre vorbitorii internaționali care și-au anunțat prezența la eveniment se numără: PATRICK DE LAIVE (THE NEXT WEB), Ramu Yalamanchi (CEO Hi5), Reshma Sohoni (CEO Seedcamp), Mike Butcher (Redactor-sef TechCrunch Europe), Christopher Grew (Orrick), Alex Van Someren (UKTI), Katy Turner (Eden Ventures) și Alex Hoye (CEO Latitude).

Temele de discutie ale invitaților se vor axa pe subiecte de interes pentru antreprenorii din zona tehnologiei web cum ar fi: începuturile unei afaceri, finanțarea acesteia, antreprenoriatul în Europa și oportunități pentru acesta, cloud computing, servicii web, etc.

Conferința va reuni circa 500 de participanți, 20 speakeri internaționali, precum și un număr de 24 de prezentări și paneluri de discuții. Din programul conferinței nu vor lipsi workshopurile practice de tehnologie web și nenumărate alte posibilități de networking.

Evenimentul se adresează antreprenorilor din mediul online, profesioniștilor și dezvoltatorilor web, investitorilor de tip venture capital precum și profesioniști din online media, studenți din domeniul IT&C și antreprenori din diverse domenii.

Partenerul principal al evenimentului este Adobe, alături de HTC și alți parteneri care susțin antreprenoriatul online.

Partenerii strategici ai How To Web 2010 sunt: Snapshot, (Interactive and Emerging Media Division, McCann PR), Seedcamp, TechCrunch, UBIT, Brohouse și Visualis.

Partenerii media care susțin conferința: TheNextWeb, TVR, Capital, Evenimentul Zilei, Chip, Computer World, PC World, EuropaFm, Radio21, startups.ro, capital.ro, evz.ro, arenabiz.ro, thenextweb.com/ro, paginademedia.ro, comunicatedepresa.ro, wallstreet.ro, hotnews.ro, bloombiz.ro, hit.ro, bestjobs.ro, balaurul.ro, ejobs.ro, BucharestHubb, OpenCofee Club, Radio Lynx.  Pentru mai multe detalii privind condițiile de participare sunteți invitați să accesați: www.how-to-web.net.

Adelina Badea, Marketing& PR Responsible, Wembrio, mobil: 0740 22 16 85, http://www.how-to-web.net/