Soluţii de stocare şi managementul datelor

Bucureşti, 29.01.2013: Agora Group începe seria de conferințe marca Agora Technology Conferences din acest an cu un eveniment dedicat soluțiilor de stocare şi managementului datelor. Conferinţa va avea loc joi, 31 ianuarie, în sala de conferințe a Companiei Naționale Loteria Română SA, începând cu ora 09.30.

Smartphone-urile consumă în medie de 24 de ori mai multe date decât un telefon obișnuit iar tabletele chiar de 120 de ori mai mult. Unii analiști ai pieței de IT consideră că 2013 va fi anul în care până și IMM-urile vor folosi Big Data. Este drept, nu la noi, unde 2013 va fi probabil anul virtualizării, în anii care urmează se va trece masiv la cloud și nu peste multă vreme se va ajunge și la Big Data. De altfel IDC estimează că în 2016 piața globală de Big Data va fi de 24 de miliarde de dolari.

Cisco estimează că traficul de date din cloud va crește de 6 ori până în 2016. O altă tendință care prinde un contur tot mai real este Internetul obiectelor (Internet of Things). Daca astăzi pe glob există circa 50 de milioane de dispozitive interconectate, se estimează că în 2015 numărul acestora va depăși 15 miliarde.

Am enumerat doar câteva dintre tendințele momentului. În orice parte am privi, un lucru este clar. Prelucrăm, transmitem și suntem nevoiți să stocăm volume din ce în ce mai mari de date și aceste volume cresc exponențial, nu liniar.

Nu puține sunt întrebările cu care se confruntă cei care trebuie să administreze o astfel de problematică: cum să înregistreze, prelucreze, arhiveze și să administreze toate datele? să le stocheze local sau distribuit? pe o infrastructură fizică sau pe o infrastructură virtualizată? pe o infrastructură proprie sau în cloud? ce nivel de redundanță să asigure? ce nivel de protecție? cum să asigure o funcționare continuă? ce strategii de recuperare, în caz de incidente, să folosească? etc.

Conferinţa de Tehnologie Agora dedicată soluțiilor de stocare și de management a datelor îşi propune să prezinte, prin soluţiile enunţate în cadrul ei de către furnizori din domeniu, precum Oracle / Omnilogic, Hitachi Data Systems / Provision, Class IT Outsourcing şi CIO Council, o sinteză a acestor tendinţe în strânsă interconexiune cu nevoile de afaceri, dar şi o varietate de concepte şi arhitecturi acoperitoare pentru satisfacerea acestor nevoi.

Evenimentul se va desfășura în premieră la sala de conferințe a Companiei Naționale Loteria Română SA din strada Str. Poenaru Bordea Nr.20, Sector 4, Bucuresti. Detalii despre locaţie şi înregsitrarea participanţilor se face la http://www.agora.ro/conferinta/storage-and-data-management-solutions-0#intro .

SURSA: Agora.ro

Etichete: