RoCS 2013 – a XIX – a ediţie – “Sub semnul schimbării”, 27 – 28 noiembrie – Bucureşti

La fiecare ediţie, RoCS aduce în atenţia utilizatorilor avangarda tehnologică aşa cum este ea adoptată pe piaţa românească şi cele mai importante soluţii şi aplicaţii pentru România anului urmator. Ediţia din acest an are drept temă principală schimbarea în multiple planuri.

Experimentăm de câţiva ani avalanşa noilor tehnologii (virtualizare, cloud, mobilitate), penetrarea tot mai accelerată a reţelelor sociale în zona de business, schimbările de generaţii, de aspiraţii şi de cerinţe în toate palierele sociale şi de companii, şi, nu în ultimul rând vedem în viata de zi cu zi că adoptarea noilor tehnologii şi a noului mod de a face business nu sunt atât de simple pe cât s-a apreciat iniţial.

Este necesară o schimbare profundă de abordare a businessului, de regândire a tot ceea ce înseamnă politici guvernamentale în ecosistemul social şi economic, şi toate acestea pentru că predicatele acestui an şi ai celor următori sunt legate de alte tipuri de priorităţi care să acopere o gamă foarte largă de probleme; de la războiul cibernetic, la globalizare – inclusiv a informaţiei – şi a liberului acces la ea, de la big data (care încep să devina un fel de nod Gordian al IT-ului) până la noile meserii în IT şi educaţie, de la reţelele sociale şi mobilitate până la dilema tot mai acută angajat vs antreprenor, toate acestea şi multe altele fac parte dintr-un fel de problematică post modernistă pe care analiştii de profil şi economistii încearcă să o definească. Fără schimbare – în toate planurile – nu putem intelege în mod complex şi profund ce anume ne rezervă viitorul şi cum să gasim soluţiile optime.

Mai jos puteti vedea agenda preliminară a evenimentului:

Ziua IeGovernment în România – status Action Plan 2011 – 2015
Conferinţa  – dezbatere cu principalii actori implicati în implementarea imfrastructurilor de eGovernment în România: reprezentanţi ai MCSI, ai institutelor de cercetare de profil, ai mediului academic, lideri din piaţa de IT. In cadrul acestei conferinte vom aborda urmatoarele tematici:

 • Eficienţa implementărilor în eGovernment şi a costurilor acestora;
 • eIdentity & eSecurity;
 • Servicii pentru mediul de afaceri;
 • Servicii pentru cetăţeni;
 • Servicii de tip Government –to-Government (între diferite instituţii ale statului);
 • eLearning şi eHealth – proiecte transfrontaliere;
 • Interoperabilitate şi impactul noilor tehnologii (cloud, virtualizare, mobilitate) asupra planurilor de eguvernare şi asupra entităţilor statului;
 • Servicii de mare impact cu aplicare pan-europeană şi modalităţi de a fi parte dintr-o piaţa unică digitală competitiva;
 • Accesibilitatea serviciilor de eGovernment pentru toţi cetăţenii UE;
 • Studii de caz ale implementărilor de eGovernment la nivel local şi central;

Ziua Idupa-amiază: Conferinţa  – dezbatere: Securitatea datelor în contextul creşterii criminalităţii informatice şi a razboiului cibernetic; cât de pregatită este România în acest context global şi local? Vor fi invitaţi să participe reprezentanţi ai principalelor organizaţii şi autorităţi guvernamentale implicate în politicile de securitate, asociaţii de profil, reprezentanţi ai pieţei IT din România care oferă soluţii de securitate şi ai serviciilor specializate;
Ziua IIMobile business şi solutii enterprise – în cadrul acestei secţiuni vă propunem să abordăm câteva tematici de mare actualitate:

 • Soluţii ERP, BI, BIS pentru diferite veriticale profesionale: retail, logistică, telco etc;
 • Cloud mobil şi securitatea datelor;
 • IT-as-a-service şi platforme de Dezvoltare de aplicaţii;
 • Piaţa IT din România – tendinte şi predicţii;

Ziua II – cu începere de la orele 19.00 – Tradiţionala Gală a Premiilor de Excelenţă acordate pentru cele mai importante proiecte ale anului 2013.

Pentru orice alte detalii sau informaţii puteţi lua legătura cu: Mihaela Gorodcov, mihaelag@idg.ro, 0744.530.610; şi Gineta Rosca, gineta@idg.ro, 0755.020.002.