QA&Test: Conferința Internațională de Testare Software și Sisteme Embedded – editia a 12-a

qa testConferinţa se desfăşoară în perioada 29 – 31 octombrie în Centrul de Conferințe Euskalduna, Bilbao, Spania

În timpul celor trei zile de conferință, delegați ai unor companii precum Intel, Spotify, Phillips, Telefónica, Quality Perspectives, PrettyGoodTesting și multe altele, vă vor arăta cele mai bune tehnici pentru a obține maximul din procesele dvs de testare, reducând costurile și timpul.

QA&TEST 2013 vă va oferi trei sesiuni de clase master extraordinare. Asemănător cu edițiile anterioare, Comitetul Tehnic a invitat trei personalități ale industriei de testare și QA pentru a susține aceste clase master de 60 de minute.

Sesiunea de deschidere va fi condusă de Lynn McKee, consultant independent și câștigătoare a Premiului pentru Cel mai Bun Orator la QA&TEST 2012. Ea vă va explica ce provocare poate fi să încerci să atingi așteptările atunci când fiecare caută ceva diferit. Fiecare acționar are propria sa perspectivă asupra calității, cum să o obțină, cum să o reprezinte, cât de frecvent, cu cine, și așa mai departe.

Tanya Wapple se va concentra pe transfomarea “User Acceptance Testing” într-un program la scară largă. Ea vă va explica cum să treceți peste structurile și mentalitățile vechi pentru a ajunge la o abordare de testare bazată pe context. Și la final, Morten Hougaard vă va împărtăși din experiențele lui în munca cu persoanele cu autism în sectorul de testare software. Este vorba despre viața în două ritmuri, training în două ritmuri, munca în două ritmuri, distracție în două ritmuri, etc.

De asemenea, vor fi două tutoriale de excepție: sesiuni de patru ore care să vă dea o perspectivă asupra tehnologiilor, instrumentelor și metodelor de lucru, cu accente clare și concise pe elementele practice ale implementării lor.

Jan Jaap Cannegieter și Erik Boelen vor face primul tutorial de QA&TEST, intitulat “Îmbunătățirea Procesului de Testare în teorie și practică“. În timpul tutorialului, ei vă vor prezenta TMMi, succesorul TMM, un model de maturitate pentru testare. Mai mult, vorbitorii vă vor explica cum sunt efectuate evaluările TMMi și vor prezenta rezultatele a peste 25 de evaluări care au avut loc în Olanda.

Iar Jon Hagar va susține al doilea tutorial și va urma tradiția seriilor de cărți ale lui James Whittaker “Cum să spargi… Software-ul“. Jon Hagar aplică conceptul de “atac“ de testare în domeniul sistemelor software embedded. Jon definește sub-domeniile software-ului mobil & embedded și examinează problemele eșecului produsului de software cauzat de defecte în acest tip de software. Apoi, Jon dezvăluie o serie de atacuri împotriva software-ului embedded bazate pe moduri comune de eșec pe care tester-ii de dispozitive embedded le pot îndrepta către software-ul lor.