Primul Open Banking Hackathon din CEE,  de ziua istorica a Directivei Revizuite de Plati (PSD2)

14 septembrie este o zi istorică pentru industria bancară europeană. Este ziua în care toate băncile din Europa sunt obligate să expună, către aplicații terțe, datele clienților lor pe conexiuni de tip API, în medii de producție. Data este un termen legal stabilit de Directiva Revizuită de Plăți (PSD2) și se aplică fără excepție pe tot teritoriul Uniunii Europene, chiar dacă în România nu a fost transpusă în lege organică.

Pentru a marca acest moment și pentru a da startul inovației bazate pe disponibilitatea acestor date în România, Finqware, prima infrastructură de agregare de date bancare din România, organizează prima ediție a Open Banking Hackathon

Competiția se va desfășura în București, unde, timp de 2 zile (14-15 septembrie), echipe selectate de dezvoltatori IT și experți în digital banking vor concura cu aplicațiile și soluțiile create pe infrastructura de test pusă la dispoziție de organizatori și prin care se pot conecta la mai multe bănci din România, Cehia, Ungaria și Polonia. 

Cele 3 teme pe care echipele și le pot alege, deși destul de largi ca întindere, sunt suficient de specifice pentru a inspira soluții inovatoare: 

  • Open Banking for Individuals (Personal finance management applications; Robo-Advisory for increasing financial health; Increase financial inclusiveness; Next level payment solutions);
  • Open Banking for IoT (Using Wearables to manage financial life; Mobility and vehicle applications; Analysing financial data & process automation);
  • Open Banking for Businesses (Optimising Treasury Management for Corporates; Smart Financial management for SMEs; Cross border FX Hedging for corporates).

Echipele participante vor avea ocazia să beneficieze de mentoring și suport tehnic oferit de founderi de fintech startups mature și experți în dezvoltarea de soluții tehnologice, scopul fiind crearea unui MVP funcțional. 

În ultima zi, duminică 15 septembrie, începând cu ora 17:00, echipele vor avea ocazia să prezinte și să își valideze soluția într-un Demo event în fața publicului și a unui juriu format din investitori și manageri de digital din bănci importante românești. 

În urma jurizării, echipa câștigătoare va pleca acasă cu Open Banking Hackathon Award în valoare de 7000 EUR, din care 2000 EUR cash și un Google Cloud grant de 5000 EUR.

De asemenea, pe lângă alte beneficii, primele 3 echipe selectate vor fi, de asemenea, invitate să participe direct (fără preselecție) la competiția de pitching de fintech din cadrul evenimentului bancar regional Future Banking  – Start-up Edition ce va avea loc pe 1 octombrie. 

Partenerii Open Banking Hackathon promit, de altfel, să susțină echipele și soluțiile câștigătoare și pe viitor pentru a le duce către comercializare. Primele 3 echipe vor fi, de asemenea, beneficiare a unui proces rapid de selecție (fast-track) pentru a intra în următoarea cohortă a aceleratorului Techcelerator.

Mai multe detalii despre eveniment: www.openbankinghackathon.com

 

Sunt binevenite să se înscrie în egala masură echipe ad-hoc sau echipe deja create, inclusiv reprezentând o companie IT. Singurele condiții sunt prezența a minim 2 membri în cadrul echipei: a unui programator care sa codeze folosind API-ul de date bancare pus la dispoziție și a unui expert în business care să configureze propunerea comercială a soluției. Echipele pot fi extinse până la 4 membri.

Ca partener al acestui eveniment, ANIS invită orice echipă internă din companiile membre care doreste participarea să se înscrie, până la 1 septembrie, folosind acest link.

Echipele selectate vor fi anunțate pe 4 septembrie.

De asemenea, chiar dacă nu participați ca echipă, dar doriți să participați la Demo Event-ul din 15 septembrie în care echipele își vor prezenta soluțiile, nu ezitați să vă înscrieți aici!

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați organizatorii la info@finqware.com