La Startup Weekend tinerii clujeni dezvoltă afaceri în 54 de ore

Într-o perioadă în care știrile despre închiderea afacerilor din Cluj, creșterea șomajului și înrăutățirea situației economice ocupă primele pagini ale ziarelor, iată că sunt și vești bune. Startup Weekend Cluj susţine şi încurajează antreprenoriatul și crearea locurilor de muncă. Tinerii pasionaţi de antreprenoriat care îşi doresc să dezvolte propria afacere în 54 de ore se pot înregistra online pe site-ul evenimentului  http://cluj.startupweekend.org/

Startup Weekend este o rețea globală de lideri și antreprenori pasionați, uniți de misiunea de a inspira, educa și stimula oameni, echipe și comunități. “Împărtășim idei, formăm echipe și lansăm startup-uri’, rezumă organizatorii în câteva cuvinte ceea ce se va întâmpla în cele 54 ore ale evenimentului. Participanții își vor aduce laptop-urile, cărți de vizită și multă de energie şi vor fi întâmpinaţi de mentori, experţi tehnici și oameni de afaceri de succes care îi vor îndruma spre lansarea unui startup de succes.

Evenimentul de 54 de ore va avea loc în 1-3 Martie 2013, la Exclusiv Catering Cluj-Napoca. De vineri seară până duminică echipele formate pe loc din programatori, designeri, oameni de marketing, studenți sau juristi vor construi un business pe baza unei aplicații web, mobile sau a unei idei inovatoare. Aceştia vor fi ghidaţi de sloganul evenimentului: “No talk, all action. Build a startup in 54 hours”

Vineri seara va avea loc sesiunea de pitching: 60 de secunde, fără slide-uri — doar un microfon, încredere, entuziasm și idei bune. Participanții vor vota cele mai promițătoare idei, se vor forma echipe și se va demara activitatea propriu-zisă. Pe parcursul celor două zile, echipele îşi vor dezvolta propriile idei în business case-uri solide sub îndrumarea mentorilor consacraţi şi vor finalize duminică prin pregătirea prezentării şi a site-ului de lansare. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de prezentări şi sesiunea de jurizare.

Despre Startup Weekend

Startup Weekend este o organizatie non-profit care promovează educaţia experimentală a antreprenoriatului şi se implică în mod activ în creşterea şi dezvoltarea comunităţii globale de antreprenori. Această mişcare de antreprenori activi îi învaţă pe participanţii la evenimente cum să pună bazele unui startup şi să lanseze noi afaceri de succes. Este cea mai mare comunitate de antreprenori pasionaţi din întreaga lume, cu peste 650 de evenimente organizate până în prezent în peste 100 de ţări.

Având sediul în Seattle, Washington, Startup Weekend activează prin organizatorii şi facilitatorii evenimentelor care pot fi găsiţi în peste 350 de oraşe din întreaga lume. De la Mongolia şi Africa de Sud la Londra, Brazilia, Iraq şi Israel, oameni din întreaga lume participă la workshop-uri în timpul unui week-end, prezintă idei, formează echipe şi înfiinţează ulterior propriile companii.

Pentru mai multe informaţii despre Startup Weekend Cluj

 

Etichete: ,