How to Web 2012 conectează Europa de Sud-Est la inovația web

 

Cea de-a patra ediție a How to Web, cea mai importantă conferință de tehnologie și afaceri web din Europa de Sud-Est, va avea loc în acest an la București pe 7 și 8 noiembrie și va fi găzduită de Crystal Palace Ballrooms. Anul acesta, How to Web 2012 își propune să reunească peste 800 de participanți și zeci de prezentatori internaționali din peste 15 țări.

Temele ce vor fi abordate în cadrul conferinței din 2012 includ inovația prin tehnologie, dezvoltarea de afaceri și produse din domenii precum aplicațiile pentru dispozitive mobile, software-as-a-service și jocuri pe calculator, dezvoltarea afacerilor web pe piețe globale versus piețe locale, particularitățile dezvoltării afacerilor web în Europa de Est și finanțarea acestora.

Printre cei mai importanti vorbitori confirmați până în acest moment se numără Phil Libin – CEO-ul  Evernote, companie evaluată la 1 miliard de dolari, desemnată de către Forbes drept una dintre cele mai admirate 5 companii de tehnologie din lume in 2011; Bill Liao – co-fondatorul XING, cea mai mare rețea socială dezvoltată în Europa, JP Schmetz – membru în board-ul XING și Burda, fost CEO al Burda Digital, una dintre cele mai mari companii de media din lume; Stephanie Kaiser – Product Lead la Wooga, cel de-al treilea mare dezvoltator de jocuri sociale din lume, numărul 1 în Europa; David Noel – Community Manager al SoundCloud, desemnat cel mai bun serviciu de entertainment EMEA de către TechCrunch în 2009; Alex Lăpușan – co-fondator și CEO Zitec, companie românească importantă de outsourcing ce dezvoltă de asemenea produse proprii; Mark Pascarella – CEO al uberVU, unul din cele mai cunoscute startup-uri românești la nivel internațional.

Datorită succesului de care s-a bucurat  competiția Startup Challenge în 2011, finala de anul trecut reunind 10 echipe din 7 țări, How to Web 2012 extinde expunerea acordată companiilor inovative la început de drum prin programul Startup Spotlight. Acesta include spațiu gratuit de prezentare pentru cele mai bune 32 de echipe din regiune, ce vor fi selectate de un grup de specialiști internaționali, precum și sesiuni de pitching, sesiuni de mentorat privat cu specialiști internaționali renumiți, întâlniri private cu reprezentanții acceleratoarelor de afaceri.

În cadrul Startup Spotlight își vor prezenta programele și 12 dintre cele mai importante acceleratoare de afaceri web din lume. Printre reprezentanții confirmați până în acest moment se numară Boris Wertz – fondator al acceleratorului canadian GrowLab, Jon Bradford – fondator al acceleratoarelor britanice Springboard și  Ignite 100, David Bizer – Talent Geek la acceleratorul german HackFwd și Vlad Stan – fondatorul Geekcelerator.

 

Despre How To Web

How to Web se adresează inovatorilor în tehnologie, antreprenorilor web, dezvoltatorilor de produse în zona web, companiilor de outsourcing interesate de inovație, investitorilor și tuturor celor interesați de tehnologie și web.

Mai multe detalii despre conferința de anul acesta, precum și lista actualizată a vorbitorilor confirmați sunt disponibile pe site-ul conferinței: www.howtoweb.co.