Eveniment Agora: Open Source / Free Software

Agora Group vă invită la evenimentul Open Source / Free Software care va avea loc în data de 13 Mai 2011, ora 10:00, la Hotel Intercontinental, sala Rapsodia.

Unii ar spune că din moment ce până şi marile companii, văzute tradiţional ca duşmani ai sistemelor Open Source, oferă, propun sau mimează astfel de soluţii, confruntarea ar fi de acum de domeniul trecutului.

Alţii afirmă că în era post PC (a tabletelor şi telefoanelor inteligente), în care recent am intrat, în care aplicaţiile sunt oferite în diverse magazine de aplicaţii (App Store) online, fie gratuit, fie pentru sume modice, adeseori pentru mai puţin decât „un pumn de dolari”, ar veni vremuri de restrişte pentru comunitatea OS/FS/LS.

Mai exista şi categoria celor care afirmă că pentru utilizatorul final această dihotomie nu există. Mai explicit, utilizatorii ar avea o „problema concretă” de rezolvat şi atâta timp cât soluţia oferită este funcţională şi suportul tehnic este corespunzător, nu mai contează dacă soluţia este proprietară sau OS/FS/LS.

Starea de fapt este însă diferită şi ţine de resorturile intime ale însăşi naturii umane. A fiinţa în lumea OS/FS/LS este o opţiune de viaţă, un mod de a fi, un mod de a te raporta la tine şi la Univers. Esenţial, în această lume, este să oferi măcar ceva în plus faţă de cât primeşti.

Mai multe detalii despre eveniment puteți afla accesând http://www.agora.ro/conferinta/open-source-free-software-1 .

Etichete: