Eveniment Agora: Conferința de Storage & Business Continuity

Grupul Agora vă invită în data de 27 ianuarie 2011 la evenimentul cu tema Conferința de Storage & Business Continuity, Hotel Intercontinental, Sala Rapsodia, ora 09:30.

Paradoxal, firmele de cercetare a pieţei descoperă tot mai des faptul că introducerea de noi tehnologii reprezintă o provocare în rapidă creştere pentru gestionarea corectă a resurselor IT, aflate în medii tot mai disparate, precum cel fizic, mediul virtual şi cel de cloud. Studii recente arată că în jur de 45% din datele stocate în medii virtuale nu sunt stocate în mod regulat în medii de backup şi doar circa 20% din entităţile economice folosesc replicarea şi tehnologiile de recuperare în caz de dezastru pentru a-şi proteja mediile de lucru virtuale

Repondenţii din cadrul unui studiu publicat în noiembrie 2010 de către Symantec spun că mai bine de 80% din procesele de backup se petrec doar săptămânal sau chiar mai rar. Plângerile generale sunt legate de constrângerile privind resursele la dispoziţie, lipsa unei capacităţi adecvate de stocare şi neactualizarea metodelor de protecţie eficientă a datelor.

“În vreme ce adoptă tehnologii noi precum virtualizarea şi cloud computing ca să-şi reducă costurile şi să întărească eficienţa în caz de dezastru, organizaţiile adaugă, de fapt, complexitate la mediile lor de lucru, lăsând neprotejate aplicaţiile de tip mission critical şi datele,” se arată în concluziile studiului mai susmenţionat. „Aşteptările tuturor sunt legate de adoptarea de instrumente care să furnizeze o soluţie holistică, operaţională conform unui set clar de politici valabile indiferent de mediul de lucru.”

Conferinţa Agora Group dedicată soluţiilor de Backup şi Business Continuity îşi propune să aducă în faţa audienţei furnizori de astfel de instrumente holistice, care să ajute organizaţiile ce activează pe piaţa românească să treacă cât mai lesne peste astfel de provocări induse de modernizările tehnologice.

Etichete: