Despre „Comunicare și brading pentru start-up-uri”, la Venture Mentoring pe 15 octombrie 2012

Fundația Venture Connect organizează cea de-a șasea întâlnire din cadrul programului Venture Mentoring început în luna martie 2012. În fiecare lună, un mentor Venture Connect se va întâlni cu antreprenori pentru a veni cu răspunsuri şi soluţii la problemele de business pe care le întâmpină.

Iuliana Butuc-Cerchez, Corporate Affairs Officer în cadrul GECAD Group, va conduce pe 15 octombrie la HUB Bucharest, începând cu ora 15.00, cea de-a șasea întâlnire din programul Venture Mentoring pe un subiect de interes pentru proiectele antreprenoriale românești: comunicare și branding.

Iuliana Butuc-Cerchez are o experiență de 8 ani în comunicare și branding pentru companii tehnologice, de ecommerce și servicii financiare, dar și branding personal. Pasiunea pentru tehnologie s-a născut încă de pe vremea pe când lucra ca jurnalist specializat pe IT&C la Ziarul Financiar. În 2004, a acceptat provocarea de a trece de partea cealaltă a baricadei și s-a alăturat inițiativei conduse de Radu Georgescu în calitate de PR specialist pentru GECAD. La numai o lună, Iuliana Butuc-Cerchez a preluat întreg procesul de rebranding al GECAD, ocupându-se totodată și de lansarea pe piață a unor noi brand-uri precum ePayment, Axigen și mai târziu Avangate. În perioada 2010-2011 a lucrat la tranformarea ePayment în PayU pe post de consultant de brand și în prezent continuă colaborarea cu compania de servicii financiare din pozitia de PR & Communication Advisor. Ca si consultant de comunicare a mai colaborat și cu alte companii tehnologice, dar și din domenii precum utilitățile publice sau producție auto.

“Am primit cu mult entuziasm invitația din partea Fundației Venture Connect de a mă alătura programului Venture Mentoring. Sesiuni precum cele organizate de Fundație aduc un beneficiu palpabil comunității de tineri antreprenori de la noi oferind o viziune nouă și obiectivă pentru soluționarea problemelor expuse de deținătorii de start-up-uri. Întâlnirea din 15 octombrie își propune să evidențieze importanța comunicării și a branding-ului unei companii, fie aceasta un start-up sau având deja o prezență activă în piață”, spune Iuliana Butuc-Cerchez, Corporate Affairs Officer GECAD Group.

Sesiunea din 15 octombrie: “Comunicare și branding pentru start-up-uri” propune spre dezbatare subiecte precum: identitate de brand și poziționare, importanța branding-ului de produs și de companie sau conturarea unui brand personal. Întâlnirea condusă de Iuliana este și prima din seria Venture Mentoring sprijinită de editura Publica prin acordarea a trei cărți de marketing și branding pentru cei mai activi participanți din cadrul întâlnirii.

“Am gândit seria de întâlniri Venture Mentoring din dorinta de a fi aproape de start-up-urile românești pe parcursul întregului an și totodată, pentru a construi un mediu de învățare și perfecționare propriu antreprenorilor. Până în prezent, participanții au identificat prin programul Venture Mentoring multiple beneficii: de la soluții concrete pentru problemele prezentate în cadrul întâlnirii, până la networking și achiziționare de noi clienți”, menționează Ana Maria Andronic, Senior Associate Biriș Goran și co-fondator Venture Connect.

Până în prezent, 80 de companii au participat în cadrul întâlnirilor Venture Mentoring conduse de Radu Georgescu (Chairman GECAD Group), Ana Maria Andronic (Senior Associate al casei de avocatură Biriș Goran), Marius Ghenea (Președinte FIT Distribution și business angel), Dragoș Rouă (antreprenor online) și Peter Barta (Directorul Fundației Post Privatizare). Până la finalul anului mai sunt programate alte patru întâlniri.

“Sesiunile Venture Mentoring sunt o oportunitate extraordinară ce nu trebuie ratată! Pentru o taxă modică, poți petrece ore întregi într-un cerc restrâns și prietenos, cu oameni deosebit de valoroși de la care fără îndoială vei obține informații critice pentru dezvoltarea business-ului tău. Pentru Smart Bill, sesiunile Venture Mentoring au contribuit atât la îmbunătățirea strategiei noastre de business, dar și la mărirea numărului de colaboratori”, menționează Mircea Căpățînă, Co-fondator și Marketing Manager Smart Bill.

Pentru a participa în cadrul celei de-a șasea întâlniri Venture Mentoring, participanții se pot înscrie vizitând website-ul www.ventureconnect.ro. Întâlnirea este organizată în cadrul HUB Bucharest, locație care va găzdui și evenimentul VentureConnect din 27 noiembrie. Biletul de participare este în valoare de 150 RON.

SURSA: Venture Connect