Deloitte anunță o nouă sesiune de aplicări în cadrul programului EU Gateway

Programul EU Gateway continuă cu sesiunea de aplicare pentru companii specializate în tehnologia informației și comunicațiilor care vor să pătrundă pe piața din Japonia. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 17 iulie 2011, iar misiunea economică este programată în perioada 5-9 decembrie 2011.

„În contextul actual al unui mediu de afaceri incert, sectorul IT&C reprezintă uul dintre principalele motoare de creștere economică la nivel mondial. Japonia este una dintre principalele piețe din acest domeniu”, spune Alexandru Bernea, Business Analyst în cadrul Deloitte Consultanță și coordonator al acestei etape din program. „Deși vor avea de înfruntat o competiție puternică, firmele din România pot găsi anumite nișe pe care le pot exploata, cum ar fi aparatele multimedia unice, computerele și aparatele electronice pentru uz profesional, precum și sistemele embedded (inclusiv tehnologii Open Source)”.

Programul EU Gateway a fost inițiat de către Comisia Europeană și are ca scop susținerea companiilor din Uniunea Europeană în procesul de intrare pe anumite sectoare de înaltă tehnologie și design. Birourile Deloitte din Uniunea Europeană, Japonia și Coreea de Sud oferă sprijin și coaching pentru companii, de la stadiul de aplicare până la sfârșitul misiunii economice. Programul a fost structurat pe cicluri anuale până în 2014.

Procesul de aplicare constă în două etape. Pentru început, companiile completează un formular exprimându-și interesul față de proiect, urmând ca analiștii Deloitte să determine gradul de eligibilitate al companiei. Dacă firmele corespund cerințelor, trec la a doua fază, completând un formular de aplicare. Întregul proces se desfășoară online, pe site-ul www.eu-gateway.eu și nu presupune niciun efort financiar din partea aplicantului. Companiile interesate primesc asistență din partea Deloitte de-a lungul întregului proces de aplicare, precum și pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptării în acest program.

Companiile eligibile trebuie să aibă sediul în Uniunea Europeană şi o activitate pe piaţă de cel puţin cinci ani. Alte criterii de selecţie sunt acţionariatul european majoritar sau de 100%, precum şi o cifră de afaceri şi un număr de angajaţi suficient de mare astfel încât să garanteze intrarea pe pieţele din Japonia şi / sau Coreea de Sud. Companiile trebuie de asemenea să facă dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel internaţional şi să aibă o strategie de afaceri solidă pentru penetrarea celor două pieţe asiatice. În plus, principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie să fie vorbitori fluenţi de limbă engleză.

Mai multe informaţii legate de programul EU Gateway pot fi găsite pe site-ul www.eu-gateway.eu sau la adresele de e-mail abernea@DeloitteCE.com și jkosinska@deloitteCE.com. Operatori din fiecare ţară membră sunt disponibili pentru a oferi informaţii suplimentare despre program şi evenimentele ce vor fi organizate.

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta. Pentru o descriere amanuntita a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu Limited si a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in peste 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 170 000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.