Data Centers and IT Infrastructure Management

Agora Group vă invită la evenimentul „Data Centers and IT Infrastructure Management” care va avea loc în data de 27 Mai 2011 la Hotel Intercontinental, sala Ronda.

Construcţia unui centru de date performant este, fără îndoială, extrem de costisitoare şi mare consumatoare de capital. Şi asta pentru că la costurile echipamentelor şi soluţiilor informatice se adaugă valoarea imobiliară a centrului, o valoare care, în perioadă de dificultăţi economice precum cea actuală, devine un element primordial de risc în calculul bugetului total alocat proiectului.

Este, probabil, motivul fundamental pentru care în România s-au construit puţine centre de date de nivel internaţional, iar dintre acestea, cele mai multe sunt construcţii in-house deservind nevoile stricte ale unor consumatori intensivi de date, precum marile bănci.

Cu toate acestea, există firme care au construit centre de date care, pe lângă deservirea nevoilor proprii, servesc la furnizarea de servicii către terţi. Iar dacă acum câţiva ani astfel de servicii se refereau aproape exclusiv la găzduire de servere şi medii de stocare, dezvoltarea de dată recentă a tehnologiilor cloud deschide larg paleta de oferte pe care astfel de centre o poate asigura terţilor.

Este cazul, printre altele, şi a aşa-numitului IaaS, adică Infrastructure-as-a-Service, un serviciu de tip cloud extrem de nou, care vine să completeze soluţiile devenite clasice de management al infrastructurii de date instalate la client. Dincolo de economiile evidente de costuri, un astfel de serviciu nou oferit pieţei vine să umple o gaură considerată de mulţi ca fiind considerabilă, anume aceea a infrastructurilor de date eterogene existente, însă suficient de mici ca investiţia într-o soluţie instalată de management să fie mai presus de puterile beneficiarului.

Conferinţa Agora dedicată centrelor şi managementului infrastructurilor de date va aduce în faţa audienţei unii din cei mai importanţi jucători de pe piaţa ofertanţilor de astfel de soluţii, cu scopul declarat de a ajuta posibilii beneficiari în luarea unei decizii cât mai adecvate propriilor nevoi.

Detalii găsiți pe www.agora.ro/conferinte, la email conferinte[at]agora.ro, telefon 021.330.92.82, persoană de contact: Marina Enache.

Etichete: