Conferința Exporturile şi creşterea economică, 30 iunie 2010

Asociaţia Română a Băncilor şi EximBank au plăcerea să vă invite la conferinţa “Exporturile şi creşterea economică”, eveniment organizat de Finmedia pe 30 iunie, la JW Marriott Grand Hotel, Grand Ballroom D.

In contextul reducerii cererii pe piaţa internă, afectată de scăderea puterii de cumpărare, şansa României de creştere economică este reprezentată de exporturi. În primele luni ale lui 2010  ritmul de creştere al exporturilor a fost, în medie, cu 20% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut. În contextul unei creşteri mai reduse a importurilor, deficitul comercial a scăzut cu peste 10 % comparativ cu 2009. Pe fundalul unei cereri scăzute pe piaţă internă, afectată de creşterea ratei şomajului şi de diminuarea puterii de cumpărare, este de aşteptat ca avansul mai mare înregistrat de exporturi comparativ cu importurile să crească, generând o scădere a deficitului comercial.

 Trendul ascendent al activităţii de comerţ exterior poate fi un motor al creşterii economice, cu atât mai mult cu cât reprezintă un contact direct al economiei noastre cu economiile globale. În acest context, companiile româneşti trebuie să îşi bazeze activitatea pe competitivitate şi pe creşterea cererii în ţările partenere.

Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii doresc să prezinte un nou model de creştere economică bazat pe stimularea exporturilor, sprijinul acordat de instituţiile statului şi să ofere soluţii concrete pentru exportatori. Evenimentul constituie un prilej de analiză şi dezbatere, reunind într-un mediu dinamic reprezentanţi de marcă din: Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România, Banca Naţională a României, Asociaţia Română a Băncilor Banca de Export – Import a României EximBank, bănci comerciale, companii cu activitate de export.

 Persoanele interesate sunt rugate să confirme participarea la eveniment la adresele ddragan@finmedia.ro sau office@finmedia.ro.