Al 6-lea Forum Ambient Assisted Living – AAL FORUM, 9-12 septembrie 2014, Palatul Parlamentului, București

Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) este membră a Asociatiei AAL (Ambient Assisted Living), participând activ în cadrul asociaţiei la activităţile legate de evaluarea, monitorizare şi finanțarea activităţilor de cercetare din domeniul AAL pentru partenerii români implicaţi în proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare la nivel internaţional.

Programul AAL este un program de cercetare cu scopul de a susţine şi finanţa proiecte de cercetare pentru a spori calitatea vieţii persoanelor în vârstă şi de a consolida baza industrială în Europa, prin utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC). Motivaţia finanţării activităţilor de cercetare în acest domeniu este susţinută de modificările demografice şi îmbătrânirea populaţiei în Europa, fapt ce nu implică numai provocări dar şi oportunităţi pentru cetăţeni, sistemele sociale şi de sănătate, precum şi pentru industria şi piaţa europeană din domeniul TIC.

Asociația AAL organizează în fiecare an diferite evenimente suport dintre care cel mai important eveniment este Forumul AAL care are drept scop atât informarea comunităţii AAL asupra progreselor înregistrate cât a prezentării noilor soluţii TIC realizate pentru o îmbătrânire activă şi independenţă a populaţiei. De asemenea sunt abordate și soluţiile de urmat pentru realizarea de inovaţii în domeniul AAL.

La propunerea Comisiei Europene, Ministerul Educației Naționale împreună cu UEFISCDI,având sprijinul Asociației AAL va organiza în perioada 9 – 12 septembrie 2014, la Bucureşti, al 6-lea Forum Ambient Assisted Living (AAL) Programme. Forumul se desfășoară pe parcursul a două zile pline, în care participanții vor avea posibilitatea de a lua parte la discuțiile din cadrul sesiunilor plenare și paralele, de a vizita standurile din cadrul expoziției dedicate produselor și tehnologiilor AAL, de a participa la expoziția de fotografie și la evenimentele asociate care vor avea loc în prima și în ultima zi.

De asemenea instituțiile care dezvoltă produse/servicii inovatoare în sprijinul unei îmbatrâniri active au posibilitatea de a le prezenta în cadrul expoziției care va fi deschisă pe toata durata Forumului       ( mai multe detalii pot fi accesate la urmatorul link: http://www.aalforum.eu/exhibition)

Informații complete despre Forumul AAL 2014  și programul acestuia se pot obține accesând: http://www.aalforum.eu/
Pentru informații suplimentare puteți contacta organizatorii pe adresa: aalforum@uefiscdi.ro

Pentru a vă familiariza cu discuțiile din cadrul forumului, aveți posibilitatea de a vă alătura comunității online AAL de pe Twitter  #AALFORUM.

Despre UEFISCDI: 

UEFISCDI este o instituție publică care coordonează, în calitate de agenție de finanțare, programele Planului Național de Cercetare-Dezvoltare-Inovare. De asemenea concepe și implementează proiecte dedicate politicilor în domeniul CDI, proiecte care vizează atât inovarea și creșterea economică cât și parteneriatele și cercetarea fundamentală. Facilitează dialogul între actorii cheie din mediul public și privat, în cadrul evenimentelor de tip Cafeneaua de Inovare pe care le organizează.