Elevi români, în topul competiţiei internaţionale Oracle Data Modelling

Echipele de elevi din România şi China au ocupat locuri de top în cadrul concursului internaţional de proiecte de Data Modelling al Academiei Oracle. Concursul, deschis elevilor din instituţiile Academiei Oracle din întreaga lume, a invitat echipele să dezvolte modele de date care abordează provocări reale de business.

Elevii au fost provocaţi să creeze o bază de date care să urmărească date oceanografice în sprijinul operaţiunilor cotidiene de business. O echipă internaţională de experţi voluntari din industrie şi educaţie au evaluat fiecare proiect înregistrat în termeni de excelenţă în afaceri, tehnică şi comunicaţii.

Pentru cel de-al cincilea an consecutiv, şcolile din România au obţinut primele două premii, în timp ce China a ocupat poziţia a treia. Proiectele câştigătoare sunt: Locul I: Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” (Profesor: Monica Grădinescu), Locul II: Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” (Profesor: Corina Ciobanu) şi Locul III: Institutul de Tehnologia Informaţiei Shenzhen (Profesor: Yunfan Lu). Alte două echipe de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” au obţinut menţiuni.

Academia Oracle are deosebita plăcere de a recunoaşte rezultatele remarcabile obţinute de echipa Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din România„, a declarat Brad Saffer, Vicepreşedinte, Corporate Citizenship Oracle. „Îi aplaudăm pe aceşti elevi dedicaţi şi inovatori, care i-au devansat într-o competiţie strânsă pe colegii lor din întreaga lume, făcând dovada abilităţilor de business şi tehnologie necesare pentru a avea succes pe piaţa secolului XXI”.
 
În cadrul proiectului nostru, am analizat şi dezbătut fiecare idee. Am muncit din greu pentru a da tot ce am avut mai bun şi suntem onoraţi că am primit acest premiu. Mulţumim Oracle pentru această oportunitate şi aşteptăm cu nerăbdare şi alte competiţii în viitor”, a declarat Monica Grădinescu, profesorul echipei câştigătoare a premiului I de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”.

Sursa: Agora

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *