eGovernment – motorul pieței IT&C din Romania

Ieri a avut loc a 8-a ediție a evenimentului despre eGovernment care s-a desfășurat sub sloganul: „eGovernment – motorul pieței IT&C din România” și care a fost organizat de IDG Romania sub patronajul MCSI. Evenimentul s-a bucurat de un mare succes și a fost dedicat aplicațiilor și soluțiilor IT pentru sectorul public. Partener media a fost canalul TV de business Money Channel.

In deschiderea evenimentului domnul Gabriel Sandu, ministru al MCSI, a prezentat strategia MCSI pentru următoarea perioadă și a pus accentul pe necesitatea dezoltării proiectelor de eGovernment. A făcut apel atât la industrie, cât și la reprezentanții autorităților publice să sprijine dezvoltarea proiectului eRomania, care ne va aduce integrarea din punct de vedere informațional în Uniunea Europeană.

Numai prin implicarea și participarea activă a tuturor actorilor de pe piața IT se pot realiza bază de date unică, standardizarea și interoperabilitatea proceselor și proiectelor de eGovernment, eficientizarea administrației publice locale și centrale, precum și reducerea birocrației”, a declarat dl Ministru. Ca o premieră la această ediție, evenimentul a fost structurat în 3 părți; prima parte a fost dedicată MCSI, structurilor din subordinea ministerului și ICI care au prezentat proiectele și strategia națională pentru următoarea perioadă, cu alte cuvinte „oferta” guvernului pentru piața de IT în România. Aceasta a fost de fapt și ideea principală a mesajului dlui ministru Gabriel Sandu când în deschiderea evenimentului a prezentat echipa cu care va implementa strategia pentru Romania Digitală.

In prima parte a evenimentului au prezentat:
– Toma Cîmpeanu, Președintele  eRomania (nu este așa) ;
– Ionuț Damian, Președintele Centrului Național pentru Managementul Societății Informaționale;
– Adina Moga, Directorul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale din cadrul MCSI;
– Andrei Nicolae, Șef Departament Cercetare/Dezvoltare ICI București;
– Mădălina Adam, Coordonator Național CIP ICT PSP;
– Mireille Rădoi, Directorul Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate (CERT.ro).

Pentru restul articolului accesați http://www.computerworld.ro/?page=node&id=19101.

Sursa: Computerworld

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *