Ecotic a realizat un film educativ privind gestionarea DEEE

Ecotic a realizat primul film educativ privind gestionarea corectă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice din România, urmărind întregul ciclu de viaţă al unui echipament, de la producător, comerciant, consumator, centrul de colectare, transportator şi până la reciclator.

Ideea realizării unui film care să arate traseul echipamentelor electrice şi electronice din faza de produs până la stadiul de deşeu a venit ca urmare a faptului că utilizatorii nu ştiu, de fapt, ce se întâmplă cu aceste echipamente după colectarea lor. Consumatorii nu ştiu în ce măsură îi afectează o colectare deficitară sau o proastă gestionare a acestor deşeuri, în ce fel sunt afectate viaţa şi sănătatea lor sau mediul înconjurător”, a declarat Cătălin Butolo, Director Programe, Ecotic.

Acesta este primul film educativ realizat în România de către o organizaţie colectivă de gestionare a DEEE şi am vrea ca mesajul nostru să ajungă spre cât mai mulţi dintre utilizatori. Dacă ştii ce ai de făcut şi vezi cum se derulează acest proces, îţi dai seama că depinde numai de tine să te implici şi că nici măcar nu este dificil să o faci. Filmul explică funcţionarea corectă a sistemului de colectare-reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi circuitul unui echipament de la producător – comerciant – consumator – centrul de colectare/comerciant – transportator – reciclator”, a mai spus acesta.
 
Filmul a fost realizat cu ajutorul Diverta, GreenWEEE Internaţional Buzău, Maguay Impex, Remat Holding şi The Secret Service şi poate fi vizualizat la adresa http://www.youtube.com/watch?v=GI2v88Ackic.
 
ECOTIC a colectat anul trecut 10.505 tone de deşeuri electrice şi electronice, în creştere cu 15% faţă de 2008. Această cantitate repezintă aproximativ 30% din totalul de DEEE-uri colectate la nivel naţional în 2009 şi constituie 31% din totalul de echipamente electrice şi electronice vândute de membrii organizaţiei în anul 2008.

Sursa: Ecotic preluat de Agora

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *