Blog


ANIS: In industria IT din 2018 costurile salariale vor crește cu 15% față de ianuarie 2017

ANIS dezaprobă lipsa de predictibilitate și de coerență generată prin măsurile recent anunțate de Guvernul României de modificare a Codului fiscal și trecere a contribuțiilor sociale în sarcina angajaților, măsuri anunțate ca având impact fiscal zero asupra angajatorilor. Astfel, anul 2018 va aduce costuri salariale crescute cu 15% față de ianuarie 2017, urmare a modificărilor de politică fiscală din cursul acestui an.

How To Web devine parte a ANIS din 2018

Începând din 2018, How to Web, cel mai important eveniment regional dedicat startup-urilor, și programul Startup Spotlight vor deveni parte a ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii. Bogdan Iordache, fondatorul conferinței,  va continua ca adviser  în cadrul proiectului.

Backfix – cea mai nouă tehnologie de evaluare și tratament a coloanei vertebrale

Proiectarea tehnologiilor de top IT, electrice-mecanice, financiar-bancare, se face cu multe ore de stat pe scaun. Poziția așezat afectează în profunzime elementele constitutive ale coloanei vertebrale (ligamente, tendoane, discuri intervertebrale, corpuri vertebrale). La baza majorității afecțiunilor coloanei vertebrale stau dezechilibrele musculare.

De ce exista defecte in software?

Nu există niciun algoritm sau teoremă matematică practică și implementabilă care poate demonstra că implementarea unui program este corectă (bug-free). Este nevoie de testare ca proces pentru a evalua nivelul de corectitudine. Procesul de dezvoltare al produselor IT este un proces creativ de rezolvare a problemelor și prin urmare există o probabilitate mare să apară erori (bug-uri) Primul punct important de adresat este de ce există defecte?

Studiu ANIS: Industria de software și servicii IT din România va depăși pragul de 4 miliarde de euro în 2017

ANIS lansează a 4-a ediție a raportului „Software and IT Services in Romania”  Conform studiului “Software and IT Services in Romania” lansat de ANIS împreună cu PAC, cifra de afaceri a sectorului de software și servicii IT a crescut cu 11,3% în 2016 comparativ cu 2015, și va depăși în 2017 pragul de 4 miliarde de euro.

Romanian Software Index 2017 – ediția tipărită

Am lansat Romanian Software Index în urmă cu 4 ani, în 2013, ca un canal prin intermediul căruia să creștem gradul de conștientizare, să promovăm companiile românești de software și servicii și, totodată, să le ușurăm eforturile de a pătrunde pe piețe internaționale.

Despre metoda Kanban și Lean Kanban University

Metoda Kanban reprezintă o modalitate de organizare și management a activităților în serviciile profesionale, ce pune accentul pe schimbare evolutivă. Originile metodei se găsesc în principiile și practicile Agile, precum și în mișcarea inițiată de Toyota începând cu 1952 și denumită Lean.

Inscrieri Romanian Software Index PRINT 2017

Am a deschis înscrierile pentru catalogul tipărit Romanian Software Index 2017, proiect prin care sunt promovate internațional companiile românești de software și servicii IT. Catalogul tipărit a evoluat între timp într-o platformă web complexă, cu informații despre companii și industria românească de software, disponibile pe parcursul întregului an.

Cum s-au schimbat regulile jocului prin gamificare

Autor: Alexandra Cernian – Lector universitar, Facultatea de Automatică și Calculatoare  Un studiu Gallup arată că la nivel global 70% dintre angajați nu sunt implicați în ceea ce fac la locul de muncă. În același timp, o cercetare realizată de Deloitte relevă faptul că peste 87% dintre managerii și specialiștii de HR se confruntă cu o lipsă de implicare din ce în ce mai pronunțată a angajaților.

Câștigătorii Premiilor ANIS 2017

In data de 26 ianuarie, ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii a premiat cele mai bune proiecte high-tech românești, în cadrul celei de-a treia ediții a Galei ANIS. Gala ANIS a adus alături invitați precum E.S. dna Tamar Samash, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Israel în România, dl.