Deloitte demarează a 11-a ediție a competiției Technology Fast 50 Central Europe

Deloitte a lansat astăzi competiția Technology Fast 50 2010, un proiect anual care recunoaște și ierarhizează cele mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrală. Sesiunea de înscrieri pentru aceste premii de top la nivel regional și industrial este deschisă până pe 9 iulie. 

Anul trecut, România a fost reprezentată de șase companii în topul Technology Fast 50 Europa Centrală, dublu față de prima ediție la care a participat, în 2008. Rezultatul a plasat România pe locul patru în rândul statelor participante la această competiție.

Finaliștii de anul trecut din România au fost dezvoltatori de soluții software: TeamNet International (locul 2), AROBS Transilvania Software (locul 8), LASTING Software din Timișoara (locul 29), The RED Point din Iași (locul 35), și companiile din București Advantage Software Factory (locul 45) și Romanian Soft Company (locul 47).

Chiar dacă au fost afectate de declinul general, companiile de tehnologie s-au dovedit a fi mult mai rezistente în fața crizei, dată fiind natura aproape indispensabilă a activității lor”, spune Partenerul Ahmed Hassan, Liderul industriilor Tehnologie, Media și Telecomunicații din cadrul Deloitte România. „Supraviețuirea și creșterea depind de abilitatea lor de a inova și de a se adapta la nevoile în permanentă schimbare din piață. Companiile românești au dat dovadă de un potențial semnificativ în contextul industriei regionale, în baza rezultatelor excelente raportate pentru edițiile din 2008 și 2009 ale programului. În cazul lor, mărimea nu contează. În schimb contează spiritul antreprenorial și simțul afacerilor, care ar trebui să asigure un ritm rapid de creștere. Totuși, companiile acestea trebuie să își asigure creșterea sustenabilă pe termen lung, pentru că vor intra până la urmă în competiție cu companiile mari, deja afirmate în domeniu”.

Pe ansamblu, rata medie de creștere la nivelul întregului clasament a fost 933% anul trecut, în scădere față de 1.271%, în 2008.   

Rata de creștere obținută în 2009 a fost un rezultat remarcabil, date fiind provocările mediului de afaceri. În timp ce sectorul dezvoltării de software și-a menținut poziția dominantă la nivelul ierarhiei, trei din primele patru companii clasate au activități pe segmentul Internet. Anticipăm un potențial semnificativ pe aceste două sub-sectoare și ne așteptăm la creșteri noi, în acest an”, spune Dariusz Nachyła, Regional Managing Partner pentru industriile Tehnologie, Media și Telecomunicații, Deloitte Europa Centrală.

Prestigiul competiției crește în fiecare an, pe măsură ce se înscriu companii din tot mai multe țări (zece state au fost reprezentate anul trecut). În timp ce majoritatea companiilor de tehnologie cu cel mai rapid ritm de creștere provin din Ungaria, Polonia și Cehia, numărul companiilor românești care se numără printre finaliste crește în mod constant.  

Pe lângă categoria principală, Deloitte prezintă și categoria Rising Star, premiu care recompensează companiile de tehnologie cu activitate de cel mult cinci ani, precum și categoria Big 5, pentru companii care au avut o cifră de afaceri de peste 25 de milioane de euro în 2009. În plus, ediția din acest an lansează o nouă categorie – premiul Sustainable Growth, care va fi acordat companiilor cu cel mai mare număr de prezențe consecutive în ierarhia Technology Fast 50 Europa Centrală, de la începutul competiției în anul 2000.  

Criteriile de înregistrare și eligibilitate sunt disponibile pe site-ul regional Technology Fast 50, www.deloitte.com/fast50ce. Ca și în anii anteriori, finaliștii se vor califica în mod automat în competiția mai amplă Deloitte EMEA Technology Fast 500.

Numele Deloitte se referă la organizația Deloitte Touche Tohmatsu, o uniune de firme Swiss Verein, la firmele membre ale acesteia, în cadrul căreia fiecare firmă membră este o persoană juridică independentă. Pentru o descriere amănunțită a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu și a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.

Deloitte furnizează servicii clienților din sectorul public și privat în următoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanță, consultanță financiară – deservind numeroase industrii. Prin intermediul rețelei sale globale de firme membre, care activează în 140 de țări, Deloitte pune la dispoziția clienților săi resursele internaționale precum și priceperea locală pentru a-i ajuta să exceleze indiferent de locul în care aceștia își desfășoară activitatea. Obiectivul celor peste 169.000 de profesioniști din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelență.

Sursa: Deloitte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *