Dan Gârlaşu, VP ANIS – prezent la deschiderea AIESEC IT Academy

Dan-GarlasuMarţi, 9 aprilie, în Aula Magna din ASE a avut loc deschiderea AIESEC Academy, proiect ce se va desfăşura pe parcusul lunii aprilie, cu scopul de a ajuta tinerii să îşi dezvolte potenţialul prin intermediul workshopurilor şi al internshipurilor şi de a facilita accesul acestora către mediul corporatist.

Dl. Dan Gârlaşu, Vicepreşedinte ANIS pe probleme de educaţie, le-a vorbit studenţilor despre piaţa IT din România, despre skill-urile căutate în domeniu şi despre disponibilitatea firmelor de a angaja tineri, nu neapărat de profil tehnic. De exemplu, 60% din oamenii angajaţi de Oracle nu sunt de profil tehnic.

“Deşi România este în criză, industria IT este în continuă creştere şi se fac angajări permanent.”, explică acesta.  IT-ul este un domeniu care şi-a depăşit limitele, iar legăturile cu mediul academic sunt în plină dezvoltare.

De asemenea, Dl. Gârlaşu a anunţat evenimentul “Internship Fair” – sesiune dedicată prezentării de stagii către studenţii din ASE, organizat de ANIS împreună cu AIESEC. Întâlnirea face parte din programul AIESEC Academy IT School şi va avea loc joi, 25 aprilie, incepand cu ora 16, in ASE.