Stagii pe Bune: Cum îl creşti, aşa îl ai!

În condiţiile unei mobilităţi reduse pe piaţa forţei de muncă, jucătorii din piaţa tehnologiei informaţiilor din România vor avea şi în 2010 oportunitatea de a identifica şi testa viitori specialişti IT pentru activităţile pe care le desfăşoară pe pieţele de profil. Asociaţia Studenţi şi Profesionişti IT&C (ASPI, www.aspi.ro) demarează în acest an cea de-a 6-a ediţie a programului Stagii pe Bune, care le oferă companiilor posibilitatea de a selecta o serie de viitori profesionişti în domeniul IT&C.

Până acum am găsit stagiari foarte bine pregătiţi şi creativi, care au avut un impact real asupra proiectelor la care au lucrat. În plus, sunt mulţi care s-au întors după terminarea facultăţii, ori au rămas după terminarea stagiului”, este de părere Cristina Vişan, reprezentant BitDefender.

Companiile care participă la sesiunea Stagii pe Bune 2010 au posibilitatea de a deveni mai cunoscute ca potenţiali angajatori pentru următorii profesionişti din IT&C şi îşi creează totodată o pepinieră importantă de tineri talentaţi care pot să contribuie semnificativ la dezvoltarea soluţiilor şi serviciilor pe care acestea le oferă.

Zeci de firme interesate de recrutarea stagiarilor

Ediţia 2009 a programului Stagii pe Bune s-a remarcat printr-un număr apreciat de companii participante şi stagii înscrise, în ciuda contextului economic nefavorabil firmelor din România. Un număr de 34 de firme din domeniul IT&C au oferit studenţilor 275 de poziţii de stagiatură pe parcursul verii, în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Sibiu, Braşov şi Constanţa. Cele mai multe stagii au fost disponbile studenţilor din Bucureşti (63%), Timişoara (17%) şi Iasi (11%). În privinţa categoriilor, Business Software a înregistrat, ca şi la celelalte ediţii, cele mai multe poziţii de stagiatură (29%), pe locurile următoare situându-se categoriile Embedded & Security (23%) şi Quality & Support (13%). Numărul de aplicări ale studenţilor s-a ridicat anul trecut la 6.812, cu o rată de aplicare de 8,06 student/stagiu, în creştere faţă de anii trecuţi, iar companiile implicate s-au declarat mulţumite de calitatea pregătirii studenţilor care au accesat programul oferit de ASPI.

Pentru restul articolului vă invităm să accesați http://www.stagiipebune.ro/blog/?p=120.

Etichete: