Invitație întâlnire 4 decembrie 2013 – „Creștere accelerată prin finanțare și know-how”

“Investiția este doar un punct în dezvoltarea unei afaceri. Nici primul și nici ultimul. Tot ce contează e să reușesti să-ți duci planurile la bun sfârșit.” – Alin Popescu, Managing Partner www.avocatnet.ro – investiție Catalyst România cu participație de 30%.

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii – ANIS și Catalyst Romania, cel mai important fond de venture capital dedicat IMM-urilor românești din domeniul Tehnologie-Media-Telecom, vă invită la întâlnirea „Creștere accelerată prin finanțare și know-how”. Administrat de catre 3TS Capital Partners, Catalyst Romania este singurul fond care finanțează campionii din TMT cu investiții cuprinse între EUR 200.000 și EUR 2 mil.

Temele întâlnirii:

 • Cum contribuie fondul la accelerarea dezvoltării unei companii;
 • Cum sunt finanțate afacerile și cum pot fi obținute investițiile;
 • Care este valoarea adăugata și expertiza fondului;
 • Cum se implică investitorul și cum este să lucrezi cu un fond de investiții.

Temele vor fi prezentate de către dl. Mihai Sfintescu, Team Leader Catalyst România și Partener 3TS Capital Partners. Invitat special va fi dl. Alin Popescu, Managing Partner al platformei www.avocatnet.ro, investiție Catalyst România.

Întâlnirea va avea loc miercuri, 4 decembrie 2014, ora 16.00, la sediul ANIS din Str. Nicolae Filipescu 39-41, et.1. Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile și a confirmarii prealabile.

RSVP –  Va rugăm să confirmați participarea dvs. dl-ui Bogdan Rusu, Business Relationships Manager ANIS, bogdan.rusu@anis.ro, 0749 079 536, până la data de 2.12.2013.

Despre Catalyst România

Catayst România este cel mai important fond de private equity pentru creștere și venture capital dedicat României, care susține IMM-urile din sectorul Tehnologie – Media-Telecom (TMT).

Catalyst România finanțează, cu investiții cuprinse între EUR 200.000 și EUR 2 mil., IMM-uri autohtone care activează în domeniile software și solutii de software, hardware, business process outsourcing (BPO), media electronică, soluții digitale, servicii de media și marketing, servicii care folosesc noile tehnologii, operatori wireless și wireline, operatori software, hardware și servicii de telecomunicații.

Pe langă acces la capital, Catalyst România sprijina companiile finanțate ca investitor activ, la nivel de strategie și planificare, extindere și acces la experți, prin întarirea echipei de management, precum și prin asistență pentru finanțari ulterioare. Durata de viată a fondului este de 10 ani, cu o perioadă de investiții de 2-5 ani pentru companiile vizate.

Alături de Fondul European de Investiții, care prin inițiativa JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investiții îin fond și BT Asset Management (BTAM), companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum și alti investitori privati. Fondul este administrat de către 3TS Capital Partners (www.3tscapital.com), una dintre cele mai importante companii de private equity și venture capital din Europa Centrala și de Est.

Catalyst Romănia caută companii care (1) sunt competitori puternici pe piața locala sau (2) companii care care pot deveni challengeri regionali și globali.  Printr-un efort comun, fondul plasează aceste companii pe o traiectorie de dezvoltare accelerată. Catalyst vizează companiile mici și mijlocii care se afla în principal în faza de creștere, sunt sursă de inovație, și au un model de afacere solid:

 • Și-au probat competențele comerciale și au primit validarea pieței pentru produsele și serviciile dezvoltate
 • Dețin un portofoliu robust de clienți
 • Au un istoric de incasări și venituri
 • Au o echipa de management capabilă și un plan de dezvoltare convingător

Doar în mod cu totul excepțional, fondul se alatură companiilor aflate în stadiu de seed sau start-up, exclusiv în condițiile în care echipa de management sau antreprenorul au un istoric în dezvoltarea și creșterea altor afaceri din domeniile pe care Catalyst le vizează.

Investiția propriu-zisă este realizată prin intrarea Catalyst Romania în acționariatul companiei (dețineri minoritare sau majoritare), printr-o majorare de capital. Modelul nu vizează achiziții de acțiuni sau parți sociale de la acționari.

Perioada de investiții este cuprinsa între 2 și 5 ani, interval în care Catalyst poate marca exitul din companie (vinderea participațiilor deținute), în funcție de durata necesară și momentul atingerii obiectivelor stabilite de comun acord cu antreprenorul.

Capitalul investit urmarește să asigure dezvoltarea și extinderea companiei partenere, care înregistrează sau urmează să genereze profit. În mod concret, fondurile vor fi alocate în scopul (și/sau):

 • Creșterii capacității de producție
 • Dezvoltării unui produs
 • Extinderii sau dezvoltarii prezenței și extinderii pe un segment sau piața
 • Furnizării de fond de rulment suplimentar (capital de extindere)
Etichete: , ,