Despre metoda Kanban și Lean Kanban University

Metoda Kanban reprezintă o modalitate de organizare și management a activităților în serviciile profesionale, ce pune accentul pe schimbare evolutivă. Originile metodei se găsesc în principiile și practicile Agile, precum și în mișcarea inițiată de Toyota începând cu 1952 și denumită Lean.

Primele utilizări ale Metodei Kanban le găsim în dezvoltarea software-ului în Microsoft și în departamentul de inginerie software din compania Corbis. In momentul de față Metoda Kanban prezintă o largă utilizare în managementul proiectelor de dezvoltare software, în servicii IT diverse, în managementul și organizarea generală a companiilor IT&C, a companiilor sau departamentelor de resurse umane, marketing, proiectare, cercetare, consultanță și instruire.

Scopul principal pe care îl urmăresc companiile de servicii profesionale, prin utilizarea Metodei Kanban, este de creștere a gradului de coordonare / colaborare intra și inter-echipe și departamente, scăderea termenelor de execuție, creșterea calității, deservirea clienților la nivelul solicitat de aceștia.

Succesul Metodei Kanban se datorează faptului că implementarea nu necesită introducerea de funcții noi în organizație, sau schimbarea procedurilor actuale de lucru. Una din frazele des rostite în comunitatea Kanban, “începe cu ceea ce ai acum”, îndeamnă la a trece la acțiune imediat și de a începe totodata un proces de schimbare evolutivă. Până în acest moment Metoda Kanban a fost utilizată cu success atât în situații când a fost folosită ca singurul cadru de management și îmbunătățire în organizație, cât și în situații când a fost folosită în corelație cu alte cadre Agile, cum este SCRUM.

ANIS organizează primul modul de Kanban Foundations I – Kanban System Design în 11 – 12 mai. Mai multe detalii aici – http://www.anis.ro/course/calendar-kanban-management-professional-foundations-semestrul-i-2017/.

Despre Lean Kanban University

Lean Kanban University reprezintă divizia educațională a companiei Lean Kanban Inc., ce își propune promovarea și însușirea conceptelor Lean în mediul serviciilor profesionale prin programele Kanban Management Professional și Enterprise Service Planning. Cursurile sunt livrate printr-o rețea mondială de formatori Kanban acreditați.

La baza metodologiei propuse de Lean Kanban University se află Metoda Kanban dezvoltată de către David J. Anderson (Lean Kanban Inc. CEO) și de către o comunitate alcătuită din profesioniști în dezvoltare software. Informaţii suplimentare la adresa: http://edu.leankanban.com/.