Construirea unei infrastructuri naționale de broadband în zonele defavorizate prin fonduri structurale

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme,alături de Corneliu Mănescu, coordonator al proiectului Ro-Net, şi Emilian Zahan, director cabinet, au participat la Bruxelles, în perioada 20-21 octombrie 2011, la întâlnirea cu experţii de la DG Regio şi DG Infso. În cadrul întâlnirii cu caracter tehnic au fost stabilite ultimele detalii ale Proiectului pentru dezvoltarea infrastructurii de bandă largă în zonele defavorizate (Ro-Net), structura cadru a proiectului şi modelul operaţional propus de partea română.

“Facem toate eforturile necesare pentru punerea în acţiune a proiectului pentru dezvoltarea infrastructurii de band[ larg[ în zonele defavorizate. O penetrare broadband sporită va permite o micşorare a diferenţelor între mediul urban şi cel rural. De aceea, prin Strategia de broadband, ne propunem să acoperim până în 2015 toate cele 3.600 de “zone albe”, pentru a asigura accesul la informaţie şi cunoaştere tuturor românilor“, a susţinut ministrul Valerian Vreme.

Întâlnirea cu experţii tehnici face parte din ultima etapă necesară completării documentaţiei de proiect pentru pregătirea prenotificării oficiale şi elaborarea studiului de fezabilitate.
O altă temă a discuţiilor s-a axat pe prezentarea noului model de finanţare propus de Comisia Europeană în cadrul Programului “Connecting Europe Facility” pentru care va fi alocat un fond de 9,2 miliarde euro în perioada 2014-2020 şi va sprijini investiţiile în reţele rapide de bandă largă şi servicii digitale pan europene.

De asemenea, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a participat la o prezentare despre managementul identităţii şi a cărţii de identitate belgiene, realizată de oficialii Agenţiei guvernamentale Fedict (Service Public Federal Technologic de la l`Information et de la Communication).

SURSA: Computerworld

 

 

Etichete: