Compania Naţională Poşta Română a fost evaluată în vederea privatizării

În urma aprobării în Şedinţa de Guvern din 5 octombrie 2011a Memorandumului cu tema: „Redresarea economică şi managerială a Companiei Naţionale Poşta Română SA prin privatizare (majorare de capital social) cu un investitor strategic care va deveni acţionar minoritar”, precum şi a Hotărârii AGA a companiei din luna octombrie 2011, ieri, 9 noiembrie 2011, a avut loc prima întâlnire a Comisiei pentru elaborarea documentaţiei necesare pentru implementarea măsurilor stabilite în memorandum.

În cursul întâlnirii, membrii Comisiei au decis ca, până la sfârşitul lunii ianuarie 2012, să fie selectat un consorţiu format dintr-o bancă de investiţii şi o casă de avocatură, având ca scop identificarea unui investitor strategic care să devină acţionar minoritar.
De asemenea, Comisia a stabilit ca, până la începutul lunii decembrie 2011, să fie desemnată compania care va efectua evaluarea Companiei Naţionale Poşta Română SA în vederea procesului de privatizare prin majorare de capital social. Termenul limită de prezentare a raportului de evaluare către cei doi acţionari (Statul român, prin MCSI, cu 75% acţiuni şi Fondul Proprietatea deţinând 25%) este 20 ianuarie 2012.
Până în prezent, reprezentanţi ai Companiilor poştale din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie şi Suedia şi-au manifestat interesul pentru Compania Naţionala Poşta Română SA.
SURSA: Agora
Etichete: