Colaborare în domeniul TIC între România şi Danemarca

Oficialii Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale au efectuat o vizită de lucru în Danemarca pentru a discuta cu reprezentanţii omologi despre experienţa daneză în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

Vizita de lucru a fost făcută la iniţiativa Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Delegaţia română a fost compusă din Iosif Moldovan, Secretar de  Stat în cadrul MCSI, Emilian Zahan, Director Cabinet  MCSI, Adrian Stănescu, consilier personal al Ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice, precum şi din reprezentanţi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Delegaţia română a avut o serie de întâlniri cu conducerea şi experţii Agenţiei Naţionale pentru IT şi Telecomunicaţii (ANITT) în oraşul Aarhus, Danemarca, unde în paralel s-a desfăşurat conferinţa IT „Digitaliser Denmark 2011”, eveniment care a reunit peste 1000 de participanţi din administraţie, mediul de afaceri, industria TIC, precum şi alte părţi interesate.  
                  
În cadrul întâlnirii, oficialii danezi au informat reprezentanţii MCSI asupra experienţei acumulate în facturarea electronică, precizând că de la 1 ianuarie 2005 autorităţile locale acceptă numai facturi digitale de la furnizorii lor de produse şi servicii, ceea ce a dus la economii de 120 milioane EUR.
                  
De asemenea, delegaţia română a avut întrevederi la sediul ANITT cu directorul general al agenţiei, Jørgen Abild Andersen şi cu Uffe Toudal Pedersen, Secretar Permanent al Ministerului Ştiinţei, Tehnologiei şi Inovaţiei din Danemarca.
                 
Partea daneză a prezentat perspectivele naţionale în domeniul Agendei Digitale, precum şi strategiile Danemarcei în domeniul e-Guvernării.
                      
Cu această ocazie, oficialii români au mulţumit pentru invitaţia în Danemarca şi pentru informaţiile cu privire la aplicarea soluţiilor IT în administraţie, invitându-i pe reprezentanţii danezi în România, pentru a discuta pe marginea colaborării dintre cele două ţări în domeniul IT.
 
Sursa: MCSI
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *