Centrele de date se pregătesc pentru cloud

Bucuresti, 07.12.2011: Agora Group a organizat ieri Conferinţa de Tehnologie Agora cu tema Centre de Date şi Infrastructuri IT la Hotelul Intercontinental din Bucureşti.

Eduard Bodor, Central Europe Data Center Business Development Manager APC by Schneider Electric, a prezentat soluțiile oferite pentru centre de date, punând accent pe cele 4 mituri ale virtualizării: virtualizarea crește întotdeauna eficiența, virtualizarea necesită centre de date cu densitate mare, operarea la densitate mare este mai puțin eficientă și virtualizarea înlătură grijile referitoare la răcire și capacitate electrică.

Dragoş Cărare, Senior Systems Consultant – Business Critical Systems HP România, a spus: “Abordarea noastră referitoare la arhitecturi și standarde deschise și modulare facilitează ca utilizatorii să poată face o investiţie în VirtualSystem pentru nevoile lor de virtualizare pe termen lung şi să se ajute de VirtualSystem pentru a trece la cloud. Deci, atunci când clienţii sunt gata să se extindă la un sistem complet automatizat, mediul cloud privat sau hibrid, există o cale de upgrade care nu necesită modificări ale arhitecturii fizice”.

Marius Purice, Next Generation Data Center Solutions Consultant, Central Emerging Europe DELL România, a completat: “Dintr-un punct de vedere logic centrele de date de astăzi au o mai mare congestie şi provocări manageriale. Prin consolidarea reţelelor şi virtualizarea serverelor managementul se confruntă cu o adevărată provocare de a avea o imagine clară referitoare la ceea ce se întâmplă”.

Gabriel Tache, Country Sales Manager EATON ELECTRIC, a prezentat soluțiile EATON pentru ingineria sistemelor electrice, distribuția și calitatea energiei electrice, managementul încălzirii sistemelor, monitorizarea energiei consumate și serviciile de suport oferite clienților. În continuare, Cristian Bucur, Consultant Power Back-up Services, a vorbit despre importanța și utilitatea conceptului de sisteme modulare pentru energia electrică, sisteme ce oferă flexibilitate, scalabilitate și un control mult mai mare.

În încheiere, Florian Bucă, Operations Director Class IT, a descris reţeta pentru a evita cu succes un dezastru ce poate afecta activitatea companiei: analiză, design, implementare, testare şi mentenanţă.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media MyJob.ro, MediaIQ, PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Ziare.com, HIT.ro, Business24, Agora News, IT Trends şi Digital Trends. Alţi parteneri: CIO Council, Softline International, INDACO Systems, ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign.

SURSA: Agora

Etichete: