Cele mai bune practici în centre de date şi managementul infrastructurilor IT

Agora Group a organizat ieri Conferinţa de Tehnologie Agora cu tema Centre de date & Managementul Infrastructurilor IT la Hotelul Intercontinental din Bucureşti.

În deschiderea evenimentului, dl. Marian Stoicescu, Technology Consulting Sales HP România, a vorbit despre livrarea serviciilor IT din centrele de date moderne: „Rezultatele unui proiect de transformare a centrului de date sunt de reducere a costurilor, controlarea riscului şi creştere accelerată. Prin centralizarea, standardizarea şi automatizarea proceselor din datacenter se obţine aderarea la cele mai bune practici din industrie”.
               
Eduard Bodor, Senior System Engineer APC by Schneider Electric România, a declarat: „Standardizarea îmbunătăţeşte rezultatele. Soluţia APC integrează toate elementele: arhitectură, management, procese şi servicii. Structura modulară oferă o soluţie standardizată, dar customizabilă. Unicitatea este pentru artă, nu pentru infrastructură”.
              
Am ajuns să înţelegem că singura cale de a prospera în această nouă realitate este de a reinventa modul în care abordăm tehnologia, eliminând ineficienţa prin livrarea de soluţii deschise, capabile şi la preţuri accesibile. Aceasta înseamnă a face un angajament pentru a garanta că tehnologia funcţionează mai bine, astfel încât să putem ajuta compania dumneavoastră să funcţioneze mai eficient”, a spus Ştefan Zîrnovan, Dell EM-EMEA.
                     
Condiţiile economice fără precedent au pregătit terenul pentru noile tendinţe în tehnologie, accentul căzând acum pe serviciile externalizate, concepte eficiente din punct de vedere al costurilor şi protecţie a mediului IT. De ce Infrastructure as a Service? Pentru reducerea la minim a cheltuielilor iniţiale şi controlul mai bun al celor operaţionale, servicii livrate rapid şi la nivelul de calitate contractat, siguranţa în continuitatea operaţiunilor şi control asupra investiţiei”, a adăugat dl. Dan Popa, Business Development Manager Star Storage.
                
System Center Data Protection Manager 2010 oferă protecţia datelor unificate pentru serverele şi clienţii Windows, fiind cea mai bună soluţie din gama Microsoft pentru medii de lucru Windows. DPM 2010 oferă cele mai bune scenarii de protecţie şi restore într-un mod scalabil, fiabil, uşor de gestionat şi eficient din punct de vedere al costurilor”, a menţionat Adrian Stoian, Trainer & Consultant IT, Microsoft România.
                 
În continuare, dl. Constantin Ciuperca, Business Development Manager Genesys Systems, a subliniat „Reducerea consumului de energie în centrele de date este o provocare cu  mai multe faţete. Toate zonele trebuie vizate, pentru a maximiza capacitatea de calcul a centrelor de date şi a minimiza costurile cu energia”.
               
Merită să vă asumaţi riscul de pierdere sau afectare majoră a afacerii în cazul apariţiei unui dezastru în condiţiile în care acoperiţi un risc major contra unui cost bugetat? Dintre companiile care au fost afectate de un dezastru ce a dus la întreruperea activităţii sau la o pierdere majoră de date, 43% nu au mai redeschis niciodată, iar 51% au închis afacerea în mai puţin de 2 ani. Dificultatea este de a alege din multitudinea de soluţii, iar o soluţie de succes presupune analiză, design, implementare, testare şi mentenanţă”,  a adăugat în încheiere dl. Bogdan Tudor, President & Chief Information Officer Class IT.
                 
Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Smart FM, Agora News, IT Trends şi Digital Trends. Alţi parteneri: BVMW, ARIES, ANIS, Byblos, iNES, DigiSign.
             
Sursa: Agora
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *