Cei mai buni studenți tehnici reprezintă România la finala regională Imagine Cup

Imagine Cup 2014 și-a desemnat echipele câștigătoare ale etapei naționale. Nouă echipe din patru orașe din țară au concurat în cadrul celor trei secțiuni de concurs: Innovation, Games, World Citizenship.

În acest an, competiția are la bază dezvoltarea spiritului antreprenorial, cu numeroase oportunități de învățare și dezvoltare pentru studenții ce urmăresc să-și construiască o afacere proprie. Competiția din acest an urmărește întregul ciclu de dezvoltare al unui produs software – studenții fac cunoștință cu provocările dezvoltării unui produs de la zero, de la idee până la lansarea acestuia pe piață.

Cătălin Diț, Director de Platforme pentru Dezvoltatori, Microsoft România: „Imagine Cup a devenit o tradiție în România, cu peste 8.000 de studenți participanți în cele 12 ediții, construind numeroase proiecte inovatoare. Dintre aceștia, cei mai buni ne-au reprezentat cu succes la finale globale, România ocupând locuri pe podium în multe ediții din trecut. Ne bucurăm să cunoaștem în fiecare an studenți pasionați și hotătâți să impresioneze prin propriile competențe și produsele dezvoltate, care merg mai departe și își lansează proiectul început în cadrul Imagine Cup sau își pornesc chiar propriile afaceri.″

Câștigătorii etapei naționale a Imagine Cup

Secțiunea Innovation: inovații incredibile, capabile să schimbe lumea vin de multe ori de la studenți – de la rețele sociale la servicii de muzică, aplicații de fotografie digitală și multe altele. Provocarea acestei secțiuni este de a crea cel mai bun și inovator software.

Echipa SMT, reprezentând Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, formată din Bogdan Andrei Pop, Bogdan Mursa și Rareș Urdea, mentor Dan Suciu, este câștigătoarea secțiunii Innovation.

Scopul principal al aplicației lor este de a oferi o modalitate flexibilă, profesionistă și distractivă de a menține programul de exerciții de recuperare a pacienților, fără efectele psihologice negative întâlnite în sălile de recuperare fizică.

Echipa SMT– „Pentru noi, Imagine Cup a fost un drum plin de peripeții, o oportunitate de a ne exersa abilitățile și de a ne testa limitele. Suntem încrezători în soluția oferită de noi, iar câștigarea competiției este o realizare foarte importantă pentru noi.″

Secțiunea Games: în ziua de astăzi, jocurile sunt printre cele mai folosite aplicații, fie că vorbim de telefoane, PC-uri, tablete sau browsere. Microsoft pune studentilor la dispoziție cele mai puternice instrumente de dezvoltare de jocuri atât pentru PC, cât și pentru tabletă sau smartphone.

Câștigătoarea etapei naționale la această categorie este echipa Scripters din partea Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, formată din Alexandru Marinescu, Cristina Dochițoiu și Horia Ardelean, mentor Simona Motogna.

Aplicația propusă de ei este o platformă online de storytelling interactiv, în care utilizatorii pot crea și parcurge povești ce lasă cititorul să decidă acțiunea și parcursul poveștii. Jocul avansează prin decizii și prin completarea puzzle-urilor specifice fiecărei întrebări, oferind astfel o experiență de utilizator aparte.

Echipa Scripters– „Am muncit foarte mult pentru Imagine Cup și pentru proiectul nostru. Jocul propus este un instrument de învățare alternativă și de divertisment pentru copii pe care l-am testat și chiar e foarte util. Câștigarea acestei competiții ne dă încredere și ne motiveză să lucrăm și mai mult pentru acest proiect și chiar să dezvoltăm altele noi. ″

Secțiunea World Citizenship: provocarea studenților participanți în această secțiune este identificarea unei probleme din cadrul comunității lor și de a veni cu o soluție în acest sens. Scopul este de a crea cel mai bun software ce adresează probleme sociale stringente.

Câștigătoarea etapei naționale la această categorie este echipa Lumen din Deva, formată din Cornel Amariei și Cristian Dragomir. Soluția propusă, Lumen S, este o platformă adresată oamenilor cu dificultăți de vedere, ce permite navigarea, comunicarea, citirea și obținerea de informații referitoare la mediul înconjurător, toate într-o modalitate mult mai facilă.

Echipa Lumen– „Pentru noi, Imagine Cup reprezintă un milestone important. Este prima noastră participare într-un concurs Microsoft și am mers direct la cel mai mare – Imagine Cup. Probabil lucrul care ne atrage cel mai mult către acest concurs este premiul. Nu ne referim la cei 50,000 dolari, ci la lucrurile adiacente – oportunitatea de a cunoaște tineri inovatori din generația noastră, trainingul și experiența în sine. O să ne gândim la câștigul de astăzi ca la o nouă provocare să avansăm și să ducem România în top, în finală. ″

Echipele SMT, Scripters și Lumen ne reprezintă țara în cadrul finalei regionale, ce se va desfășura în luna mai. Mai departe, cele mai bune echipe din regiune vor concura cu cele mai bune echipe din lume în cadrul  finalei globale ce are loc în perioada 29 iulie – 3 august în Seattle.

Imagine Cup ca platformă pentru inovație și antreprenoriat

Antreprenoriat

Imagine Cup cultivează spiritul antreprenorial și oferă studenților ocazia de a învăța cum să construiască un produs și o afacere. Mai mult, competiția servește ca platformă de prezentare a celor mai inovative idei în fața profesioniștilor din domeniu, de a obține premii și finanțare pentru proiectele lor.

Inovație

Imagine Cup ajută studenții să dobândească cunoștințe aprofundate în ceea ce privește instrumentele aflate la dispoziția lor pentru dezvoltarea și implementarea de proiecte. Unele dintre tehnologiile de impact de astăzi au fost dezvoltate de studenți, iar prin intermediul Imagine Cup, Microsoft continuă să susțină această tradiție.

Susținerea tinerilor dezvoltatori

Prin intermediul Imagine Cup, Microsoft susține următoarea generație de dezvoltatori de aplicații, oferind instrumente, resurse și experiențe practice ce permit studenților să  dobândească competențele și cunoștințele necesare pentru îndeplinirea obiectivelor profesionale dincolo de competiția în sine – Imagine Cup pregatește studenții pentru job-urile de maine.

Pentru mai multe informații va rugăm accesați www.imaginecup.com

Despre inițiativele Microsoft adresate tinerilor

Imagine Cup este un program cheie al inițiativei Microsoft YouthSpark, prin care compania creează oportunități pentru 300 de milioane de tineri în întreaga lume în intervalul 2012-2015.

Anual, peste 10.000 de tineri beneficiază de programele susținute prin Microsoft YouthSpark în România – cum sunt DreamSparkMicrosoft Student PartnersImagine CupInnovation LabsșiOpening Opportunities– centrate pe practici de educație non-formală, cu scopul de a crea competențe practice în rândurile beneficiarilor, în parteneriat și în completarea a ceea ce se întâmplă în sistemul educațional.

SURSA: Agora

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *