CeBIT 2014 – a 10-a participare națională consecutivă gestionată de ANIS

2

După cum stiți din anunțurile noastre, ANIS a condus săptămâna trecută delegația companiilor românești de IT care au participat în pavilionul național la CeBIT 2014, sub brandul de țară “romaniaIT – Creative Talent. Technical Excellence”. Asociația a fost reprezentată în cadrul evenimentului de Valerica Dragomir, Director executiv și Iulia Pascu, Media & Events Coordinator.

Lista și profilele detaliate ale companiilor care au participat în standul național la CeBIT 2014 pot fi consultate pe situl romaniaIT, la adresa www.romaniaIT.com/cebit2014.

A fost a 15-a prezență consecutivă a companiilor românești într-un stand național la CeBIT; dintre acestea, ultimele 10 ediții au fost coordonate de ANIS.

Implicarea ANIS în organizarea participării naționale la CeBIT 2014, ca și în anii anteriori, a constat în coordonarea operațiunilor în ce privește logistica participării, medierea legăturii între companii, Ministerul Economiei în calitate de ordonator de credite, societatea care a derulat operațiunile financiare (Olimpic International) și respectiv organizatorul german (Deutsche Messe).

ANIS a gestionat de asemenea și partea de promovare comună (inclusiv materialele de prezentare și designul standului), pentru prezența românească la eveniment, inclusiv prin alocarea de fonduri proprii.

romaniaIT a fost prezentă în cadrul CeBIT IBA – International Business Area, cu un segment de prezentare de țară. In afară de prezentarea ANIS, în acest segment au fost incluse prezentări ale companiilor Codespring, Stefanini Romania și Nexus Electronics.

In pregătirea evenimentului au fost trimise peste 250 de mesaje personalizate de invitație pentru vizitarea standului, prezentarea companiilor și promovarea prezentării de țară din cadrul IBA.

In cadrul evenimentului au fost distribuite peste 150 de exemplare din Romanian Software Outsourcing Index, materialul realizat și publicat de ANIS în toamna anului trecut.

Reprezentanții ANIS au avut aproximativ 10 întâlniri cu organizații similare din alte țări, în scopul inițierii de colaborări viitoare, dar și al schimbului de experiență. De asemenea, au fost generate aproximativ 100 de contacte calificate – persoane și organizații interesate de stabilirea de parteneriate cu companii românești.

Pentru mai multe fotografii din timpul târgului puteți accesa albumul foto de aici.

Prezența ANIS și a companiilor la CeBIT 2014 sub brandul de țara romaniaIT a fost posibilă prin intermediul programului de promovare a exporturilor derulat de Ministerul Economiei. In cadrul acestui program sunt suportate de la bugetul de stat majoritatea costurilor legate de participare – chiria spațiului, costurile de construcție și amenajare a standului, costuri pentru acțiuni de promovare comună, precum și 50% din costurile de cazare și transport pentru 1 delegat din partea fiecărei firme participante.

[ngg_images gallery_ids=”2″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” gallery_width=”700″]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *