Câștigătorii de la PIN AWARDS 2018

12 premii au fost decernate miercuri, 25 aprilie la PIN AWARDS 2018, Gala premiilor industriei regionale de IT&Outsourcing ce a avut loc în sala de recepții a hotelului Astoria din Iași. Acest eveniment este la a treia ediție și își dorește să premieze anual excelența în domeniu sau să recompenseze persoane sau instituții care promoveaza interesele comunității tehnologice din regiunea Nord-Est.

Din juriu au făcut parte 28 de specialişti din industria IT sau domenii conexe.

PIN Awards 2018 a avut focus pe industria IT din Republica Moldova, motiv pentru care în premieră au fost acceptate nominalizări și au fost oferite și premii inițiativelor din această zonă.

Speakerii serii au fost Adam Sambrook, vice-ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei la București, Ion Sturza, fondatorul și președintele fondului de investiții în tehnologie Fribourg Capital, Ana Chirița, directorul Tekwill Chișinău.

Au fost doua premii speciale oferite de juriul ediției – pentru întreaga activitate, oferit lui Varujan Pambuccian, un promotor al intereselor industriei IT românești, și evenimentului Afterhills, care promoveaza imaginea unui Iași dinamic, tânăr și vibrant.

Iata mai jos lista tuturor câștigătorilor:

 1. OFFICE OUT-FIT OF THE YEAR – Cea mai buna amenajare de birou cu accent pe creativitate, productivitate și având satisfacția angajaților ca punct central.

Rebrandingul acestei companii nu s-a limitat doar la schimbarea unui logo ci s-a dus mult mai in profunzime prin alinierea amenajarii birourilor la strategia de comunicare intr-un mod original folosind elemente locale.

 

 1. EDUCATION PROGRAMM OF THE YEAR – Cel mai bun proiect educațional implementat pentru industria IT & Outsourcing

O initiativa care in Iasi a implinit deja 2 ani – programul are ca public țintă studenți și tineri absolvenți din universități tehnice și din domenii precum comunicare, business și creativ. Este un pre-accelerator pentru tineri fondatori din domeniul tehnic și startup-uri care si-a dovedit eficienta prin zecile de idei inovatoare pe care le-a lansat si sprijinit.

 

 1. TOP EMPLOYER BRANDING INITIATIVE – Cel mai bun program de marketing pentru brandul de angajator.

Doar intr-un an si jumatate, aceasta companie a reusit sa se activeze local ca „leading brand” avand o notoritatea ridicata, 8 din 10 oameni din Iasi auzind sau cunoscand informatii despre acest brand. Este printre putinele companii de profil, care are campanii de marketing in mod constant in mediul offline si Out of home – directionata spre consumatori in timp ce acestia se afla in afara propriilor locuinte.

 

4.       EMERGING CITY OF THE YEAR IN THE NE REGION – except Iasi / Orașul cu cea mai mare ascensiune pentru industria ITO din NE României (cu excepția Iașului)

În ultimii ani acest oras a iesit din grupul localitatilor aflate în declin şi s-a alăturat comunitatilor în creştere.Al doilea centru universitar al Regiunii de dezvoltare NE, al treilea al Moldovei (după Iaşi şi Galaţi), cu peste 8 000 de studenţi care devin potentialii actori ai noii creşteri economice.Şi să nu uităm aeroportul, care a pus acest oras pe harta relaţiilor internaţionale.Cu o Facultate de Matematică extrem de activă, ce produce absolventi capabili să se insereze în piata mondiala a IT/Outsourcingului, a atras câteva mari companii multinationale şi chiar a fost capabilă să genereze propriile firme de success.Iată şi cateva companii care au ales orasul castigator din aceasta seara: Assist, Mind Software, Capgemini şi Arobs.Să speram că şi alte oraşe secundare ale regiunii noastre vor avea succes.

 Suceava

 

 1. BEST ITO INITIATIVE IN R.MOLDOVA – Cea mai buna initiativa din R.Moldova cu impact pentru industria IT & Outsourcing.

O initiativa si o investitie care a schimbat radical fata industriei IT din R. Moldova.In acest spatiu de 4000 de metri patrati au loc zeci de cursuri, conferinte, meet-up-uri, prezentari care au impulsionat in mod fundamental comunitatea tehnologica

 • Tekwill – cel mai mare spatiu de coworking din Republica Moldova

 

 1. NEW ENTRANT OF THE YEAR – Cea mai de impact inaugurare a operatiunilor unei companii noi intrate pe piata din Iasi.

Noul centru din Iaşi, inaugurat in anul 2017, face parte din operaţiunile globale ale companiei, având activitate de cercetare şi dezvoltare pentru toate liniile de produse.

La aproape un an de activitate are peste 100 de angajaţi. Maturitatea modelului de business oferit şi experienţa in domeniul de activitate provoacă piaţa IT din România, oferind inovaţie şi expertiză într-un mediu dinamic, competitiv şi puternic reglementat.

 

 1. START-UP OF THE YEAR – Pentru companii cu maxim 3 ani de activitate.

Formata dintr-o echipa de tineri curajosi acest start-up si-a inceput activitatea in anul 2017 din dorinta de a dezvolta proiecte inovative ce au la baza inteligenta artificiala, machine learning, roboti humanoizi si animatronice.

Pe langa activitatea de baza, au reusit prin sustinerea unor cursuri saptamanale sa formeze o comunitate de peste 100 de copii, parinti si tineri pasionati de trendurile noilor tehnologii, inovatii si robotica.

 

 1. IT COMPANY OF THE YEAR – Compania IT a anului

A plecat ca o firmă de dezvoltare de software pentru industria medicala, software pentru laboratoare și laboratoare robotizate, software ce gestionează datele medicale ale pacienților si software pentru echipamente medicale.

Firma mai este implicată în proiecte de cercetare care au adus foarte mult knowhow în firmă: în device-uri medicale, în protecția datelor personale și tehnologii blockchain.

La înființare, firma avea 2 angajați și acum a ajuns la 100

·         Romsoft Iasi

 

 1. OUTSOURCING COMPANY OF THE YEAR – Compania de outsourcing a anului

Este una din cele mai mai mari companii cu servicii BPO din lume cu peste 93.000 angajati in 43 de tari și care opereaza in 290 de centre de servicii. Portofoliul include solutii industriale specifice (asistenta medicala si de transport), precum si servicii multi-industrie, cum ar fi procesarea de tranzacții și asistența pentru clienți.

·         Conduent Romania

 

 1. MANAGER OF THE YEAR ­- Managerul anului in industria IT & Outsourcing cu impact relevant in echipa, companie si comunitate (acest premiu nu este jurizat, ci se oferă în urma unui vot popular al membrilor comunității IT)

De la negocieri de contracte cu clientii companiei, pana la inovare si imbunatatire permanenta a serviciilor oferite, managerul castigator acopera coordonarea in centrele din Iasi, Bucuresti, Barcelona, Lodz, Krakovia, Bangalore si Manila.

Este unul dintre putinii leaderi care s-au remarcat la nivel mondial, facand parte din top 500 intr-o companie ce numara peste 90.000 de angajati.

 • Irina BUTNARU – HRO Europe Ops Lead & Romania Country Lead – Conduent

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *