Business Continuity: afaceri în siguranţă

Grupul Agora a organizat ieri, 28 aprilie 2010, Conferinţa de Tehnologie Agora cu tema Business Continuity / Disaster Recovery la Hotel Intercontinental.
 
Conferinţa de Tehnologie Agora dedicată soluţiilor de business continuity şi disaster recovery a adus în faţa celor în căutare de răspunsuri la astfel de nevoi furnizori dedicaţi de soluţii, reprezentanţi ai unor firme care, confruntate la rândul lor cu provocările informatice şi cu mediul economic tot mai ostil, caută în permanenţă răspunsuri optimizate la nevoi.
 
Theodor Stănescu, Strategy and Architecture Services Manager, IBM România, GTS a deschis conferinţa vorbind despre importanţa reputaţiei: „Evitarea cu succes a riscurilor asigură o bună profitabilitate şi o bună reputaţie a organizaţiei. Iar cel mai important aspect care trebuie reţinut, este că buna reputaţie a organizaţiei este uneori mai importantă decât anumite categorii de costuri sau anumite elemente de disponibilitate”.
 
În continuare, dl. Călin Rangu, Managing Partner E-Sourcing Know-How şi Servicii, a subliniat fapul că IT-ul poate fi externalizat, Business Continuity mai puţin. „Oamenii de business din compania respectivă, trebuie să ştie ce au de făcut în caz de dezastru. Practic, până la urmă totul stă în oameni, iar IT-ul este o componentă foarte importantă în susţinerea unui plan de Business Continuity”.
 
Criteriile de selecţie pentru un furnizor de soluţii au fost evidenţiate de către dl. Viorel Delinschi, Business Development Manager, Star Storage: „Când vorbim de selectarea unui furnizor de servicii de Disaster Recovery şi Business Continuity, trebuie să ţinem cont de o serie de aspecte. Acel furnizor şi acele servicii trebuie să funcţioneze fără întrerupere, să prevină incidentele, să trateze problema în timp real, să poată recupera datele imediat, fără pierderi, şi să nu necesite alte costuri ascunse”.
 
Horia Constantinescu, Sales Teritory Manager Backup Recovery Sytems EMC2, a susţinut faptul că la ora actuală „există un backup tradiţional, combinat uneori cu benzi, pentru a cărui eficientizare se foloseşte tehnologia virtual tape library. În momentul de faţă, apare un alt trend, disk centric backup, ceea ce înseamnă o soluţie dedicată de backup pe disc”.
 
În încheiere dl. Petru Bazac, Senior Presales Consultant Asseco SEE România a explicat: „Noţiunea de high availability implică arhitecturi redundante. Noţiunea de disaster recovery implică răspunsul la întrebarea: este bine să avem toată infrastructura într-o singură locaţie? Răspunsul este, evident, nu. Soluţia vine de la NetApp, prin îmbinarea celor două concepte în soluţia MetroCluster, care funcţionează ca un cluster, doar că infrastructura nu se află într-un singur loc”.
 
Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Smart FM, Agora News, IT Trends şi Digital Trends. Alţi parteneri: Byblos, iNES, DigiSign.

Sursa: Agora

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *