BTL Design şi Agora Group au prezentat soluţii pentru IMM-uri la Braşov

BTL Design, organizator de evenimente B2B, împreună cu grupul de presă Agora, au organizat ieri, 3 martie, conferinţa „Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor”, la Hotel Ramada din Braşov.

Mă bucur că am putut să particip la această activitate. IMM-urile au o importanţă mare în economia ţării noastre, având în vedere că 60% dintre angajaţi, adică peste 2.700.000 de persoane, lucrează în IMM-uri. Aş dori să enumerez câteva din schimbările aduse de către Guvernul României şi Parlament, pentru a ajuta activitatea acestor IMM-uri: Legea 178/2010 care priveşte parteneriatul public-privat, OUG 117/2010 privind modificarea şi completarea Codului fiscal, OUG 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării micro-intreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, plus abrogarea sistemului de impozitare minimă. Sunt câteva iniţiative în Parlament foarte important de menţionat: una dintre ele este o propunere a Patronatelor şi analizată de către Guvern privind rezervarea unei suprafeţe de 20-30% din supermarket-uri pentru comercializarea produselor autohtone. Un alt pas important este reducerea treptată a contribuţiilor sociale pentru angajatori şi îmbunătăţirea sistemului de rambursare a cheltuielilor efective cu proiectele europene”, a declarat Anna-Lili Farkas, Deputat în Parlamentul României.

În deschiderea evenimentului, Florentina Tăvălică, Director Sucursala CEC Bank Braşov, a vorbit despre produsele de creditare CEC Bank pentru IMM-uri: linii de credit, credit pentru investiţii, credit pentru finanţarea stocurilor, credite APIA, credite RABLA Agricol, credite pe baza certificatelor de depozit, facilităţi de restructurare a creditelor în derulare şi soluţii pentru accesarea fondurilor europene.
                      
În continuare, Enikő Simon, Consilier Marketing FLGCIMM Sfântu Gheorghe – filiala FNGCIMM SA – IFN, a prezentat felul în care instituţia poate sprijini absorbţia fondurilor structurale de către IMM-uri şi Instituţii şi cum contribuie la lansarea activităţii întreprinderilor nou-înfiinţate. Cătălina Nicu, Director Ariana Marcă Înregistrată, a subliniat importanţa protejării mărcilor de comerţ, Bogdan Daniel Vişan, Şef Consultanţă&Mediere Fondul Român de Contragarantare, a prezentat instrumente de contragarantare în sprijinul IMM-urilor, iar Dumitru Ion-Dumitrescu, Director executiv DGFP Braşov, a prezentat noutăţile fiscale aplicabile începând cu anul 2011.
                     
În partea a doua a conferinţei, Costin Băcilă, Area Sales Manager Maguay,  le-a vorbit participanţilor despre proiectul de sprijinire a companiilor pentru obţinerea de până la 25.000 euro din partea Uniunii Europene pentru echipamente IT, iar Aspazia Marin-Diu, Commercial Director Class IT, a oferit câteva sfaturi pentru eficientizarea IT-ului în companii: alinierea nevoilor IT la strategia companiei, promovarea potenţialului social media în promovarea online a companiei, încurajarea folosirii în vânzări a instrumentelor de tip CRM, promovarea în interiorul companiei a rezultatelor obţinute, folosirea oricărei oportunităţi pentru a completa cunoştinţele, participând la conferinţe sau cursuri de specialitate.
                  
În continuare, Alina Vlad, Essn Inside Sales HP România, şi Victor Mureşan, Branch Manager Net Brinel, au evidenţiat soluţiile propuse de HP pentru IMM-uri, precum infrastructurile convergente, soluţiile de stocare şi finanţare, Anca Cazacu, Marketing Manager BIT Software, a propus participanţilor câteva soluţii IT pentru eficientizarea activităţii: ERP, CRM, Groupware, soluţii Open Source plasate în cloud, iar Radu Borza, Consilier OTIMMC Braşov, a prezentat programele de finanţare puse la dispoziţia IMM-urilor de către A.I.P.P.I.M.M, precum şi modalitatea de derulare a acestora.
                          
Partenerii media care au promovat programul de evenimente sunt: IT Trends, MagicFM Sibiu, startups.ro, Wall-street.ro, Digital Trends, news20, PR Wave, PR Wave Directory, Agora News.
                   
Sursa: Agora
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *