Backfix – cea mai nouă tehnologie de evaluare și tratament a coloanei vertebrale

Proiectarea tehnologiilor de top IT, electrice-mecanice, financiar-bancare, se face cu multe ore de stat pe scaun. Poziția așezat afectează în profunzime elementele constitutive ale coloanei vertebrale (ligamente, tendoane, discuri intervertebrale, corpuri vertebrale).

La baza majorității afecțiunilor coloanei vertebrale stau dezechilibrele musculare. Acestea duc ulterior la evoluția degenerative. Postura caracteristică muncii de birou, generează în timp dezechilibre musculare în susținerea coloanei vertebrale, care conduc la uzura elementelor constitutive ale acesteia, urmată de apariția patologiilor și diminuarea severă a capacității de muncă, a tonusului psihic și a creativității. De sănătatea coloanei vertebrale depinde sănătatea întregului organism.

Statisticile arată că pentru populația obișnuită 70% dintre persoane suferă de dureri de spate.

Din experiența noastră în asistarea personalului cu munca de birou, peste 90% din personal suferă de diverse probleme ale coloanei vertebrale.

Studii recente arată că deteriorările acestora încep cu 10 – 15 ani înainte de apariția durerilor.

De asemenea este cunoscut faptul că în țările cu civilizație de tip occidental (cu activități ce presupun ore multe de stat pe scaun în birou sau în mașină) 6 din 10 persoane prezintă la examenul RMN discopatii asimptomatice.

De aceea se consideră că în cazul coloanei vertebrale durerea este un semnal tardiv.

Semnalizarea din timp a riscului de îmbolnăvire prin determinarea dezechilibrelor musculare previne afecțiunile coloanei vertebrale permițând o intervenție timpurie eficientă care evită deteriorarea structurilor de bază ale acesteia.

Backfix este singura tehnologie capabilă să măsoare precis dezechilibrele musculare chiar în stare incipientă. Backfix s-a născut din interacțiunea de peste 30 de ani cu sportul de performanță și a fost extinsă cu succes și la restul populației. Este fundamentată științific, are la bază două brevete de invenție și a dovedit eficiență terapeutică la cei peste 4000 de pacienți beneficiari.

Backfix este o metodă de evaluare precisă și optimizare a funcționalității coloanei vertebrale centrată pe măsurarea dezechilibrelor musculare și compensarea acestora prin exerciții controlate cu feedback vizual în timp real, cu rezultate rapide și cu stabilitate mare în timp a acestora. Informații suplimentare pot fi accesate pe www.medisport.ro.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *