B2B Workshop: Cum să faci bani din software

ANIS anunță organizarea workshopului „B2B: Cum să faci bani din software”, pe 22 si 23 mai, la Cluj-Napoca. Întâlnirea este organizată cu sprijinul Cluj IT Cluster și ARIES Transilvania.

Workshopul se desfasoara in Sala Icebox (BRINEL), et. I Blvd. Nicolae Titulescu nr.4, Cluj-Napoca – 400420 , incepand cu ora 9:00.

Workshopul se adresează companiilor mici si mijlocii ale căror produse sau servicii se orientează către zona de enterprise (B2B), precum și oamenilor cu experiență în business-ul de dezvoltare de software care doresc să-și înceapă afacerea.

Lectorul workshop-ului va fi dl. Teodor Blidăruș, VP ANIS, responsabil de Educație Continuă.  

Teodor Blidarus 230Teodor Blidăruș este Managing Partner în SOFTELLIGENCE, gestionând viziunea și dezvoltarea strategică a companiei. Cu peste 15 ani de experiență în industria IT&C (e-Business – Web & Mobile, CRM, BI și ERP) și expertiză în retail, distribuție și servicii financiare, Teodor Blidăruș a avut un rol decisiv în formarea de echipe complexe de profesioniști, extinzând sau fondând business-uri.
Teodor este Vicepreședinte Educație Continuă ANIS din 2013, obiectivele sale vizând educarea continuă a specialiștilor IT, sprijinirea antreprenorilor aflați la primul start-up și a celor care își doresc să atingă pragul de business matur, precum și creșterea exportului românesc de produse și servicii software.

Invitat special: Adriana Iordan – Chief Product Evangelist AVANGATE

adriana iordanCu peste 8 ani de experienta in eCommerce si strategie de marketing, User Experience si marketing de produs B2B. In prezent, Adriana gestioneaza mai multe departamente in cadrul companiei: Affiliate Network, UX Design/ Development si Product Management, lucrand strans cu echipele de dezvoltare, marketing, vanzari si relatii cu clientii, pentru a livra proiecte care sunt avantajoase atat pentru nevoile clientilor, cat si pentru telurile companiei.

 

Organizatorii își doresc o abordare practică a experienței de gestionare a companiei, cu discutarea unor exemple concrete. În cadrul workshopului vor fi prezentate documente și analize care vor putea fi luate și utilizate ca atare, ulterior, de către participanți.

Structura și temele principale de discuție:

1.       Organizarea companiei – structură și roluri

 • Tipuri de companii în business-ul software: furnizori de servicii, companii centrate pe crearea de proprietate intelectuală (produse și servicii), companii mixte
 • Structură și roluri tipice pentru aceste tipuri de companii
 •  Mitul Bill Gates: neînțelegerea lui și consecințele acestei neînțelegeri; ce este aplicabil și ce nu în România
 • Organizarea proceselor de vânzare, de livrare și a celor financiare.

2.       Creșterea business-ului

 • Orientarea către client – care sunt consecințele asupra organizării companiei
 • Cum să vinzi marilor companii
 • Despre managementul oamenilor și meritocrația transparentă
 • Gestiunea relației cu clienții și venituri recurente

3.       Administrarea financiară a afacerii

 • Lectură obligatorie: Profit & Loss, Balance Sheet, Cash Flow
 • Indicatori de performanță ai companiei: ce măsurăm și cum
 • Evaluarea companiei și a proprietății intelectuale
 •  Forme de finanțare, avantaje și dezavantaje

4.      Proprii bani

 • Surse de venituri proprii
 • Cum faci bani și cum nu faci bani ca antreprenor
În urma participării la workshop, 5 persoane/organizații vor fi selectate pentru a beneficia de mentorat și feedback pe o perioadă de 3 luni, furnizate de dl. Teodor Blidăruș.

Taxe de participare:

 • Taxa pentru angajaţii companiilor membre ANIS*, Cluj IT si ARIES: 40 Eur + TVA
 • Taxa pentru angajaţi ai companiilor ne-membre : 60 Eur + TVA
 • Taxa pentru participanti individuali, persoane fizice: 40 Eur + TVA

Toate preţurile sunt exprimate în Euro şi nu includ TVA. Taxele includ costurile de logistică, organizare şi pauzele de cafea.
*Condiţia pentru ca membrii ANIS să beneficieze de discount este să aibă cotizaţia plătită la zi.

Inscriere:

Pentru înscriere vă invităm să descărcați formularul corespunzător dintre cele de mai jos și să il trimiteți completat electronic și semnat/ștampilat către Ioana Constantin – ioana.constantin@anis.ro, +40 213 121 397.