Asseco South Eastern Europe face o nouă achiziţie pe piaţa IT din România | Asseco South Eastern Europe makes a new acquisition in Romania

[lang_ro]Consiliul de administraţie al companiei Asseco South Eastern Europe S.A. (ASEE) a anunţat că la 11 decembrie s-a finalizat un acord conform căruia ASEE preia 100% capitalul companiei Probass S.A., din Bucureşti, România. Aranjamentul a fost stabilit între ASEE şi acţionarii Probass.

Din costul total al achiziţiei, 60% din acţiuni au fost cumpărate cu 7,7 mil. euro în numerar, iar restul de 40% au fost preluate prin acţiuni ASEE. În acest fel, acţionarii Probass vor deveni acţionari ai ASEE.

Operaţiunile Probass cuprind vânzări şi mentenanţa pentru soluţii integrate dezvoltate pentru bănci şi instituţii financiare. În 2008, Probass a avut un volum de afaceri de 2,5 mil. euro, cu un profit net de 1,6 mil. euro. Compania are 25 de angajaţi.

Probass se va integra în totalitate structurii ASEE deja existente din România. Sinergia este preconizata să se producă mai ales în ceea ce priveşte echipa responsabilă cu furnizarea de soluţii bancare.

Achiziţia Probass se înscrie în continuarea unui proces de construcţie a unui grup IT regional puternic care operează în Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, Montenegru, Kosovo, Macedonia, Moldova, România, Serbia şi Slovenia.

„Acest operaţiune este încă un moment deosebit de important în procesul de consolidare a unui Asseco SEE puternic. Se confirmă încrederea puternică acordată pieţei din România şi experizei profesionale existente aici”, a spus Piotr Jelenski, President of ASEE.

„Sunt convins de reuşită strategiei Asseco SEE, care se bazează pe împletirea dintre dezvoltarea competentelor locale şi a capacităţilor şi experienţei corporaţiei multinaţionale”, a afirmat Liviu Gheorghe, Preşedintele Probass.

„Până acum Probass a fost un competitor respectat, pe care l-am întâlnit în diferite proiecte, având posibilitatea de a cunoaşte profesionalismul său. Sunt bucuros că ne vom uni echipele consolidând împreună o expertiză bancară mai puternică în cadrul structurii europeene a Asseco”, a spus Remus Dorobanţu, Preşedintele FIBa, companie care va fuziona cu Asseco SEE (fosta Net Consulting), entitate ce va deveni operaţională de la 1 ianuarie 2010.

Sursa: Asseco preluat de Agora [/lang_ro]

[lang_en]The content of this page is available only in Romanian.[/lang_en]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *