ANCOM a organizat Ziua Porţilor Deschise

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a organizat pe 14 mai, la sediile sale din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara, Ziua Porţilor Deschise, eveniment prilejuit de Ziua Internaţională a Telecomunicaţiilor – celebrată la nivel mondial pe data de 17 mai. Peste 100 de studenţi şi profesori ai facultăţilor de Electronică şi Telecomunicaţii din cele patru centre universitare au participat la evenimentul organizat de ANCOM.
 
Ziua Porţilor Deschise s-a desfăşurat în paralel în cele patru direcţii regionale ale Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii prin intermediul unei videoconferinţe. Reprezentanţii ANCOM le-au prezentat studenţilor rolul, misiunea şi activitatea ANCOM. Autoritatea continuă astfel pentru cel de-al doilea an consecutiv programul „ANCOM în întâmpinarea comunităţii studenţeşti”, proiect prin care susţine studenţii interesaţi de o carieră în domeniul telecomunicaţiilor, oferindu-le acestora atât acces la informaţii şi studii de caz din domeniu, cât şi o perspectivă practică asupra a ceea ce înseamnă o carieră în cadrul unei instituţii de reglementare, administrare şi control în domeniul comunicaţiilor.
 
ANCOM le oferă şi anul acesta studenţilor din anii 3 şi 4 ai facultăţilor de profil din centrele universitare Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara oportunitatea de a efectua stagii de practică în cadrul departamentelor tehnice ale Autorităţii”, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM, în deschiderea acestui eveniment.
 
Studenţii vor avea încă o dată ocazia de a afla detalii despre cum se stabilesc principiile reglementării tehnice şi economice în cadrul Autorităţii, care sunt etapele premergătoare adoptării unei reglementări, cum se desfăşoară acţiunile de depistare a emisiilor neautorizate şi a perturbaţiilor sau cum au loc verificările echipamentelor privind încadrarea în limitele standardelor de compatibilitate şi măsurătorile densităţii de putere a câmpului electromagnetic. Pe parcursul stagiului, studenţii vor fi îndrumaţi de un mentor şi vor avea, de asemenea, o zi dedicată planificării carierei împreună cu specialiştii în resurse umane ai Autorităţii.

Sursa: ANCOM preluat de Agora

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *