Studiu ANIS: Industria de software și servicii IT din România va depăși pragul de 4 miliarde de euro în 2017

ANIS lansează a 4-a ediție a raportului „Software and IT Services in Romania”  Conform studiului “Software and IT Services in Romania” lansat de ANIS împreună cu PAC, cifra de afaceri a sectorului de software și servicii IT a crescut cu 11,3% în 2016 comparativ cu 2015, și va depăși în 2017 pragul de 4 miliarde de euro.

Romanian Software Index 2017 – ediția tipărită

Am lansat Romanian Software Index în urmă cu 4 ani, în 2013, ca un canal prin intermediul căruia să creștem gradul de conștientizare, să promovăm companiile românești de software și servicii și, totodată, să le ușurăm eforturile de a pătrunde pe piețe internaționale.

Despre metoda Kanban și Lean Kanban University

Metoda Kanban reprezintă o modalitate de organizare și management a activităților în serviciile profesionale, ce pune accentul pe schimbare evolutivă. Originile metodei se găsesc în principiile și practicile Agile, precum și în mișcarea inițiată de Toyota începând cu 1952 și denumită Lean.

Inscrieri Romanian Software Index PRINT 2017

Am a deschis înscrierile pentru catalogul tipărit Romanian Software Index 2017, proiect prin care sunt promovate internațional companiile românești de software și servicii IT. Catalogul tipărit a evoluat între timp într-o platformă web complexă, cu informații despre companii și industria românească de software, disponibile pe parcursul întregului an.

Cum s-au schimbat regulile jocului prin gamificare

Autor: Alexandra Cernian – Lector universitar, Facultatea de Automatică și Calculatoare  Un studiu Gallup arată că la nivel global 70% dintre angajați nu sunt implicați în ceea ce fac la locul de muncă. În același timp, o cercetare realizată de Deloitte relevă faptul că peste 87% dintre managerii și specialiștii de HR se confruntă cu o lipsă de implicare din ce în ce mai pronunțată a angajaților.

Câștigătorii Premiilor ANIS 2017

In data de 26 ianuarie, ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii a premiat cele mai bune proiecte high-tech românești, în cadrul celei de-a treia ediții a Galei ANIS. Gala ANIS a adus alături invitați precum E.S. dna Tamar Samash, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Israel în România, dl.

Dezbaterea ANIS la Iași cu participarea Președintelui României

Marți, 22 noiembrie, ANIS a organizat la Iași evenimentul cu tema “Noul Iași. Capitala Moldovei ca pol major de creștere tehnologică a României”. Evenimentul avut loc cu participarea Excelenței Sale, Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis. Discursul Președintelui poate fi accesat aici: http://www.presidency.ro/ro/media/discursuri/alocutiunea-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-sustinuta-in-cadrul-dezbaterii-noul-iasi-capitala-moldovei-ca-pol-major-de-crestere-tehnologica-a-romaniei .

Romanian Software Index 2016 – ediția tipărită

Am lansat Romanian Software Index în urmă cu 3 ani, în 2013, ca un canal prin intermediul căruia să creștem gradul de conștientizare, să promovăm companiile românești de software și servicii și, totodată, să le ușurăm eforturile de a pătrunde pe piețe internaționale.

Promoție Membership Gratuit 2015

Companiile care au activități în industria de software și servicii și care nu au mai facut parte din asociație, pot să devină în această toamnă membri ai Patronatului ANIS gratuit, beneficiind astfel de serviciile asociației și informările legate de acțiunile ANIS, ce pot fi de interes strategic.

Parlamentul adoptă măsuri legislative majore pentru industrie noastră

Camera Deputaților (în calitate de for decizional) a adoptat în ședința de ieri, 24 iunie, două proiecte legislative de interes: (1) Proiectul de Lege privind Codul Fiscal (respectiv Procedură Fiscală), (2) Proiectul de Lege privind anularea unor obligații fiscale. Proiectul de Lege privind Codul Fiscal aduce modificări majore precum reducerea TVA la 19%, impozit pe dividente 5%, redefinirea activităților dependente vs independente (mai jos art.