Blog


Câștigătorii Premiilor ANIS 2017

In data de 26 ianuarie, ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii a premiat cele mai bune proiecte high-tech românești, în cadrul celei de-a treia ediții a Galei ANIS. Gala ANIS a adus alături invitați precum E.S. dna Tamar Samash, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Israel în România, dl.

Dezbaterea ANIS la Iași cu participarea Președintelui României

Marți, 22 noiembrie, ANIS a organizat la Iași evenimentul cu tema “Noul Iași. Capitala Moldovei ca pol major de creștere tehnologică a României”. Evenimentul avut loc cu participarea Excelenței Sale, Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis. Discursul Președintelui poate fi accesat aici: http://www.presidency.ro/ro/media/discursuri/alocutiunea-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-sustinuta-in-cadrul-dezbaterii-noul-iasi-capitala-moldovei-ca-pol-major-de-crestere-tehnologica-a-romaniei .

Romanian Software Index 2016 – ediția tipărită

Am lansat Romanian Software Index în urmă cu 3 ani, în 2013, ca un canal prin intermediul căruia să creștem gradul de conștientizare, să promovăm companiile românești de software și servicii și, totodată, să le ușurăm eforturile de a pătrunde pe piețe internaționale.

Promoție Membership Gratuit 2015

Companiile care au activități în industria de software și servicii și care nu au mai facut parte din asociație, pot să devină în această toamnă membri ai Patronatului ANIS gratuit, beneficiind astfel de serviciile asociației și informările legate de acțiunile ANIS, ce pot fi de interes strategic.

Parlamentul adoptă măsuri legislative majore pentru industrie noastră

Camera Deputaților (în calitate de for decizional) a adoptat în ședința de ieri, 24 iunie, două proiecte legislative de interes: (1) Proiectul de Lege privind Codul Fiscal (respectiv Procedură Fiscală), (2) Proiectul de Lege privind anularea unor obligații fiscale. Proiectul de Lege privind Codul Fiscal aduce modificări majore precum reducerea TVA la 19%, impozit pe dividente 5%, redefinirea activităților dependente vs independente (mai jos art.

Adunarea Generală ANIS 2015

Adunarea Generală a asociației a avut loc ieri, 6 mai 2015, la Novotel. In cadrul acesteia, au fost prezentate rezultatele pe 2014 și proiectele pe care asociația dorește să le continue în vederea sprijinirii companiilor membre să se dezvolte într-un mediu mai favorabil atât intern cât și internațional.

Parlamentul a adoptat Proiectul Legii privind stimularea investitorilor individuali – Business Angels

Plenul Camerei Deputaților a aprobat ieri, 29 aprilie, Proiectul de Lege privind stimularea investitorilor individuali – Business Angels. ANIS a contribuit în mod activ la conturarea unui cadru legislativ cât mai aproape de nevoile imediate din piață și atragerea de capital în vederea finanțării start-up-urilor: Pe scurt, poate fi Business Angel o persoana fizică, care: efectuază o investiție cuprinsă între 3 000 și 200 000 euro într-un SRL, pe o perioadă de 3 ani; dobândește până la 49% din capitalul social al societății în urma investiției; și investiția este efectuată în vederea îndeplinirii obiectului principal de activitate al societății.

Mulțumim tuturor celor care au participat la Gala ANIS 2015

Din partea Consiliului Director al ANIS și a colegilor mei din echipa executivă a asociației, le mulțumesc celor care au dat curs invitației noastre de a participa la Gala ANIS 2015, eveniment care a avut loc săptămâna trecută. Salutăm în mod deosebit participarea dnei Secretar de Stat Anca Laura Ionescu, Departamentul pentru IMM-uri din cadrul Ministerului Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri și dlui Florin Baranga, Consilier în cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională.

Mulțumiri de sfârșit de an

2014 a fost un an foarte bun pentru noi ca echipă și ca asociație – un an în care ne-am organizat mai bine și proiectele noastre s-au consolidat. După un bilanț intern intermediar, știm că sunt încă multe lucruri de făcut – și sunt încă multe lucruri de făcut mai bine ca până acum.

Modificarea regulilor de TVA cu privire la locul prestării serviciilor de telecomunicații, televiziune, radiodifuziune și servicii prestate pe cale electronică și mini-ghișeul unic

Prin amabilitatea colegilor de la KPMG Romania va transmitem, mai jos, un articol despre modificarile normelor TVA pentru statele membre UE. Începând cu 1 ianuarie 2015, societățile ce prestează servicii de telecomunicații, televiziune, radiodifuziune și servicii prestate pe cale electronică către persoane neimpozabile în mai multe state membre UE vor fi direct afectate de modificările normelor TVA privind locul prestării serviciilor, având obligația de a colecta TVA din Statul Membru în care este stabilit beneficiarul.